ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη Πολωνός που ήθελε να μιμηθεί τον Μπρέιβικ

Συνελήφθη Πολωνός που ήθελε να μιμηθεί τον Μπρέιβικ

Τέσσερις τόνους εκρηκτικά σε παγιδευμένο αυτοκίνητο θα πυροδοτούσε ένας άνδρας στην Πολωνία για να ανατινάξει το κοινοβούλιο της χώρας, την ώρα που μέσα στο κτήριο θα βρίσκονταν ο Πολωνός πρόεδρος και πρωθυπουργός.

Τον άνδρα συνέλαβαν οι αρχές της Πολωνίας, πριν θέσεις σε εφαρμογή το σχέδιό του. Εισαγγελείς δήλωσαν πως ο άντρας αυτός, επιστήμονας που διδάσκει στο πανεπιστήμιο της Κρακοβίας, είχε συγκεντρώσει ένα μικρό οπλοστάσιο εκρηκτικών υλών, όπλων, πυροκροτητών και προσπαθούσε να πείσει και άλλους να τον βοηθήσουν.

Βίντεο που βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα έδειχνε μια δοκιμή της έκρηξης που προκάλεσε ένα μεγάλο κρατήρα, διευκρίνισαν οι εισαγγελείς.

Η πολωνική κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στις έρευνες, μετέδωσε πως ο ύποπτος σκόπευσε να αντιγράψει τις μεθόδους του Νορβηγού Αντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ, ο οποίος σκότωσε 77 ανθρώπους στο Όσλο, επικαλούμενος ρατσιστικά κίνητρα.

«Ο ύποπτος δεν ανήκει σε πολιτική οργάνωση ή κόμμα. Ισχυρίζεται πως τα κίνητρά του ήταν εθνικιστικά, αντισημιτικά και ρατσιστικά», τόνισε ο εισαγγελέας Πιοτρ Κράσον.

Διαβάστε επίσης:

Ισραηλινός ο δράστης της επίθεσης στην πρεσβεία των ΗΠΑ