ΚΟΣΜΟΣ

Έκαψαν τα γραφεία του Al Jazeera στο Κάιρο

Έκαψαν τα γραφεία του Al Jazeera στο Κάιρο

Τα γραφεία του Al Jazeera στην ιστορική Tahrir Square του Κάιρο, παραδόθηκαν στις φλόγες μετά από επίθεση με μολότοφ από διαδηλωτές.

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, η πρωτεύουσα της Αιγύπτου βρίσκεται εν μέσω αναταραχών και διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης.

Το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν το Al Jazeera δέχθηκε σφοδρή επίθεση και υπέστη ολικές ζημιές. Οι εργαζόμενοι είχαν προλάβει να το εγκαταλείψουν. Διαδηλωτές ανέφεραν ότι η επίθεση έγινε καθώς δεν θεωρούν το δίκτυο αντικειμενικό ως προς την κάλυψη των γεγονότων.

Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε αντικυβερνητικούς και δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Κάιρο, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 61 άνθρωποι να τραυματιστούν.

Οι αρχές συνέλαβαν συνολικά 19 διαδηλωτές, οι οποίοι επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά της αστυνομίας που φρουρεί το υπουργείο Εσωτερικών.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ασκηθεί πίεση στον Αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για δολοφονίες και κατάχρηση εξουσίας κατά τη διάρκεια του καθεστώτος των στρατηγών που ανέλαβε την εξουσία μετά την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ από την εξέγερση του Φεβρουαρίου του 2011.

Οι οδομαχίες ξέσπασαν στο σημείο όπου είχαν σημειωθεί οι συγκρούσεις πριν από ακριβώς ένα χρόνο. Από την καταστολή των αρχών, 42 άτομα έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν.