ΚΟΣΜΟΣ

Τραγικό! Δεν άντεξε την κοροϊδία των συμμαθητών του και αυτοκτόνησε!

Τραγικό! Δεν άντεξε την κοροϊδία των συμμαθητών του και αυτοκτόνησε!

Σοκ και δέος έχει προκαλέσει η είδηση της αυτοκτονίας ενός 15χρονου αγοριού στη Ρώμη. Ο λόγος; Δεν άντεξε τα επικριτικά σχόλια των συμμαθητών του σχετικά με τη σεξουαλική του ταυτότητα...

Πίσω από το «αγόρι με τα ροζ» όπως τον αποκαλούσαν οι συμμαθητές του κρυβόταν ο ευαίσθητος Ντάβιντε.

Ο έφηβος για δύο χρόνια βίωνε έναν αληθινό εφιάλτη που κατέληξε στα τραγωδία. Οι συμμαθητές του είχαν αναρτήσει σελίδα στο Facebook με το όνομα του και φωτογραφία του, όπου σχολίαζαν περιπαιχτικά το ντύσιμό του και τη συμπεριφορά του. Την ίδια στιγμή, είχε γίνει ο περίγελος στο σχολείο του... Μάλιστα, είχε δεχθεί και σχόλια από την ίδια του την καθηγήτρια όταν τον είδε να κρατάει ένα μανό.

Ωστόσο, όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που ο 15χρονος πέρασα μία εσάρπα από τον λαιμό του και έβαλε τέλος στη ζωή του μπροστά στον μικρό του αδερφό.

«Εύχομαι αυτό που κάνατε να σας ακολουθεί μια ζωή»

Η αυτοκτονία του Ντάβιντε προκάλεσε την οργή πολλών ανθρώπων, οι οποίοι έσπευσαν να σχολιάσουν στο Facebook το περιστατικό. Αποκαλώντας τους δράστες «δολοφόνους» κάποιοι ευχήθηκαν να το πληρώνουν όσοι συμπεριφέρθηκαν με αυτό τον τρόπο στον 15χρονο.

«Φοράω τις πιζάμες σου, διαβάζω τις σημειώσεις σου»

Κάποιοι ισχυρίζονται πως ο Ντάβιντε είχε να αντιμετωπίσει και την αδιαφορία των γονιών του, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν τον καταλάβαιναν.

Η μητέρα του παρόλα αυτά γράφοντας στο προφίλ της στο Facebook είπε «ίσως επειδή νομίζω ότι μπορώ ακόμα να σου μιλήσω για αυτό μπαίνω και βγαίνω από το προφίλ σου, φοράω τις πιζάμες σου, διαβάζω τις σημειώσεις σου, βλέπω τα σχέδιά σου, κοιτώ τα πράγματά σου. Θέλω να αγκαλιάσω τους συμμαθητές σου, τους φίλους σου γιατί θέλω να αγκαλιάσω εσένα και όλο τον κόσμο. Δεν καταλαβαίνουμε, δεν αποδεχόμαστε. Σε θέλουμε μαζί μας. Φτάνει!»

Σε μνήμη του παιδιού αλλά και σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης γύρω από το θέμα του bullying, του εκφοβισμού και της ψυχολογικής βίας δηλαδή, απόψε πρόκειται να πραγματοποιηθεί πορεία με κεριά στην περιοχή του Κολοσσαίου, ενώ όσοι συμμετέχουν θα φορούν κάτι στο αγαπημένο του Ντάβιντε, το ροζ.