ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Ο Μπρέιβικ λίγο πριν από την έκρηξη στο Όσλο

Βίντεο: Ο Μπρέιβικ λίγο πριν από την έκρηξη στο Όσλο

Για πρώτη φορά η δημόσια τηλεόραση της Νορβηγίας προέβαλε το βίντεο που δείχνει τον ακροδεξιό Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, να παρκάρει το παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγάκι του στο κέντρο του Όσλο, λίγο πριν από την έκρηξη που σκότωσε 8 ανθρώπους τον Ιούλιο του 2011.

Οι εικόνες, που καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας, δείχνουν τον Μπρέιβικ να παρκάρει το λευκό φορτηγάκι μπροστά από το κτίριο που στεγάζει τα γραφεία του πρωθυπουργού. Στη συνέχεια, ο ακροδεξιός τρομοκράτης, ο οποίος φορούσε φόρμα, απομακρύνεται βιαστικά από την περιοχή.

Το βίντεο, το οποίο σχολιάζει ο φρουρός που είχε βάρδια την ημέρα εκείνη, δείχνει επίσης από διαφορετικά σημεία την έκρηξη του παγιδευμένου με περίπου ένα τόνο εκρηκτικά φορτηγού, από την οποία σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι και τραυματίσθηκαν δεκάδες άλλοι.

Στο βίντεο, εμφανίζεται ο Μπρέιβικ να φεύγει με ένα άλλο όχημα, ένα γκρι FIAT, με το οποίο μετέβη στη συνέχεια στο νησί Ουτόγια όπου σκότωσε 79 ανθρώπους.

Εικόνες της επίθεσης στο Όσλο είχαν ήδη προβληθεί, στη διάρκεια της δίκης του Μπρέιβικ, αλλά είναι η πρώτη φορά που το σχετικό βίντεο προβάλλεται στο ευρύ κοινό.

Δείτε το βίντεο: