ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπερίσα σφάζει χίλια αρνιά για τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας

Ο Μπερίσα σφάζει χίλια αρνιά για τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να σφαγιάσει χίλια αρνιά, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας.

Η απόφαση του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα επικρίθηκε σφόδρα από την αντιπολίτευση, η οποία επικαλέστηκε τα δικαιώματα των ζώων.

Σύμφωνα με την απόφαση Μπερίσα, το κρέας από κουρμπάνι θα διανεμηθεί σε άπορες οικογένειες.

Ωστόσο, μέλη της νεολαίας του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος διαδήλωσαν έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού της Αλβανίας, με πανό που απεικόνιζαν αρνιά. «Αυτή είναι μία χώρα που, παραδοσιακά, δεν είναι και πολύ χορτοφαγική- ας το πούμε έτσι. Τα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα των ζώων και τη βαρβαρότητα απέναντί τους δεν είναι και πολύ 'διάσημα'. Αλλά με το να αγλαΐζει κανείς αυτή τη διαδικασία δίνει στην κοινωνία μία φήμη που δεν της αξίζει» δήλωσε ο εκπρόσωπος της νεολαίας των Σοσιαλιστών Εριόν Βελιάι.

«Νομίζω πως υπάρχουν πολλά πράγματα για να εξυμνήσει κανείς σε αυτή τη χώρα- από τη Μητέρα Τερέζα ως τους Blues Brothers (Ο Τζον Μπελούσι, ο οποίος πρωταγωνιστούσε στην ταινία αυτή της δεκαετίας του 1980, ήταν γιος Αλβανών μεταναστών στην Αμερική)» συμπλήρωσε χαρακτηρίζοντας απογοητευτικό το γεγονός ότι επελέγη ο συγκεκριμένος τρόπος ως επισφράγισμα των εορταστικών εκδηλώσεων.