ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ομπάμα στηρίζει την Σούζαν Ράις

Ο Ομπάμα στηρίζει την Σούζαν Ράις

Ο Μπαράκ Ομπάμα προσέφερε απλόχερα ηθική στήριξη στην πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη, Σούζαν Ράις, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο μερίδας ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου στο Λευκό Οίκο και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Ομπάμα αποκάλεσε την Ράις «εξαιρετική», προκαλώντας τα θερμά χειροκροτήματα των συμμετεχόντων υπουργών.

Η Σούζαν Ράις που θεωρείται ως η πιο σοβαρή υποψηφιότητα για να αντικαταστήσει στη θέση της υπουργού Εξωτερικών τη Χίλαρι Κλίντον, θα έχει συνάντηση αυτή την εβδομάδα στο Καπιτώλιο με ομάδα γερουσιαστών που έχουν ασκήσει έντονη κριτική εναντίον της σχετικά με τις παρατηρήσεις που είχε κάνει μετά την επίθεση την 11η Σεπτεμβρίου του 2012 κατά της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στη Βεγγάζη της Λιβύης.

Μεταξύ των γερουσιαστών και ο υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία στις εκλογές του 2008 και αντίπαλος του Μπαρακ Ομπάμα, Τζον Μακέιν.

Ο Ομπάμα πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του από την επανεκλογή του στις 6 Νοεμβρίου. Αρκετοί από τους υπουργούς, συμπεριλαμβανομένων της Χίλαρι Κλίντον και του υπουργού Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ δεν θα παραμείνουν ή δεν αναμένεται να παραμείνουν στις θέσεις τους, για μια δεύτερη θητεία.