ΚΟΣΜΟΣ

«Τραγικό δυστύχημα»: Άγρια σκυλιά κατασπάραξαν 2χρονο αγόρι

«Τραγικό δυστύχημα»: Άγρια σκυλιά κατασπάραξαν 2χρονο αγόρι

Με τον πλέον τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του ένα 2χρονο αγόρι στο Ζωολογικό κήπο του Πίτσμπουργκ, όταν γλίστρησε από τα χέρια της μητέρας του και έπεσε σε περιφραγμένο χώρο με άγρια αφρικανικά σκυλιά.

Ο 2χρονος Μάντοχ Ντέρκος σκοτώθηκε όταν έπεσε μέσα στο χώρο που φυλάσσονταν άγρια αφρικανικά σκυλιά γνωστά για την επιθετικότητά τους και δέχτηκε επίθεση από 11 από αυτά.

Η μητέρα του, Ελίζαμπεθ Ντέρκος, 34 ετών, είχε σηκώσει το αγοράκι πάνω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα για να έχει το παιδί τη δυνατότητα να βλέπει καλύτερα τα άγρια σκυλιά.

Για το λόγο αυτό, αμερικανικό δικαστήριο διερεύνησε αν πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη στη μητέρα. Όμως, ο εισαγγελέας δήλωσε ότι δεν έχει βρει καμία απόδειξη «που να δείχνει ότι η μητέρα διέπραξε οποιοδήποτε έγκλημα» και χαρακτήρισε δε το θάνατο του παιδιού ως ένα «τραγικό δυστύχημα».

Αντιθέτως επισήμανε ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει πιθανή υπαιτιότητά για τους υπευθύνους του ζωολογικού κήπου, λόγω πιθανών ελλείψεων στα μέτρα ασφαλείας, για τους επισκέπτες.