ΚΟΣΜΟΣ

Turkish: Ένα εκατ. τουρίστες στη B.Ελλάδα μόλις καταργηθεί η βίζα

Turkish: Ένα εκατ. τουρίστες στη B.Ελλάδα μόλις καταργηθεί η βίζα
Εάν λυθεί το θέμα της βίζας η Turkish Airlines την επομένη θα δεκαπλασιάσει τον αριθμό των επισκεπτών που μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα, ανοίγοντας την τουριστική αγορά της πόλης σε 1 εκατ. τουρίστες, εκ των οποίων οι 600.000 θα είναι από την Τουρκία και οι υπόλοιποι από μακρινούς προορισμούς της Ασίας.

Τα παραπάνω δήλωσε με βεβαιότητα ο γενικός διευθυντής της Turkish Αirlines, Ουτκού Γιαζάν , ανακοινώνοντας την έναρξη από τις 6 Δεκεμβρίου της 7ης πτήσης που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Κωνσταντινούπολη, πετυχαίνοντας την καθημερινή σύνδεση της πόλης με το μεγάλο εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Τουρκίας, όπως διαβάζουμε στο voria.gr.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για τον σκοπό αυτό ο κ. Γιαζαν, υποστήριξε ότι η Turkish Αirlines πιστεύει στις πολύ μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που έχει η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική και όλη η Βόρεια Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η περιοχή προσφέρεται για χειμερινό τουρισμό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της αεροπορικής εταιρείας, φέτος η Turkish airlines αναμένει διπλασιασμό των τουριστών που μεταφέρει με προορισμό τους χειμερινούς προορισμούς της Β. Ελλάδας, π.χ Καιμακτσαλάν.

Ακόμη, ο κ. Γιαζάν υπογράμμισε ότι η εταιρεία, αφού ολοκληρωθεί έρευνα αγοράς, προτίθεται να συνεχίσει να επενδύει στη σύνδεση με Θεσσαλονίκη, αυξάνοντας τον αριθμό των πτήσεων ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι επιβάτες.