ΚΟΣΜΟΣ

Τα ρωσικά διαμάντια ταξιδεύουν... στο Tiffany της Νέας Υόρκης

Τα ρωσικά διαμάντια ταξιδεύουν... στο Tiffany της Νέας Υόρκης

Ο μεγαλύτερος στον κόσμο παραγωγός διαμαντιών - η ρωσική εταιρεία ALROSA και ο αμερικανικός γίγαντας κοσμημάτων Tiffany & Co μπορούν να υπογράψουν τριετές συμβόλαιο.

Για το διάσημο κοσμηματοπωλείο Tiffany έχουν ακούσει ακόμα και εκείνοι, που δεν θεωρούν ότι τα διαμάντια είναι οι καλύτεροι φίλοι των κοπέλων. Από το 1961, όταν στις οθόνες προβλήθηκε η ταινία «Πρόγευμα στο Τίφανις» (Breakfast at Tiffany's), αυτή η μάρκα έχει γίνει μέρος της ιστορίας του κινηματογράφου και το κατάστημα Tiffany στη Νέα Υόρκη – καταπληκτικό αξιοθέατο. Τώρα οι γυνακες στις οποίες αρέσει να πιούν ένα καφέ στο λαμπερό μπάγκο του κοσμηματοπωλείου, μιμούμενες την ηρωϊδα της Όντρει Χέπμπορν, μπορούν να θαυμάσουν και τα κοσμήματα από τη Ρωσία.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες των ρωσικών ΜΜΕ, η αμερικανική εταιρεία μπορεί να αγοράζει κάθε χρόνο ρωσικά διαμάντια αξίας 60 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι συνομιλίες για μακροπρόθεσμη σύμβαση αποδείχτηκαν αρκετά παρατεταμένες. Η ίδια η ALROSA δεν σχολιάζει τις πληροφορίες για τη συναλλαγή της με την Tiffany. Ο Σεργκέι Γκοριάινοφ, εμπειρογνώμονας της κλαδικής Υπηρεσίας Rough and Polished θεωρεί ότι η ALROSA διαφοροποιεί τις πωλήσεις - τόσο γεωγραφικά, όσο και ως προς το δειγματολόγιο των αντίστοιχων πρώτων υλών. Νωρίτερα, τον Νοέμβριο η ALROSA έχει υπογράψει σύμβαση προμήθειας με τον ιδιοκτήτη της μεγαλύτερης μάρκας κοσμημάτων στη Νοτιοανατολική Ασία - την κινεζική εταιρεία Chow Tai Fook Jewellery Group: