ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Σύρος αντάρτης εκτελεί αιχμαλώτους

Βίντεο - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Σύρος αντάρτης εκτελεί αιχμαλώτους

Σοκάρει ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube την Πέμπτη και φέρεται να τραβήχτηκε από έναν Σύρο αντάρτη ο οποίος δείχνει με την κάμερα την κάννη του όπλου του ενώ πυροβολεί δέκα άοπλους αιχμαλώτους.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι στο βίντεο διακρίνονται δέκα άνδρες που φορούν φανελάκια και στρατιωτικά παντελόνια και είναι ξαπλωμένοι μπρούμυτα δίπλα σε ένα κτίριο.

«Ορκίζομαι στο Θεό, είμαστε φιλειρηνικοί», ακούγεται να λέει ένας από τους κρατούμενους που, τρομοκρατημένος, σηκώνεται για να ικετεύσει τους αντάρτες. Καθώς πλησιάζει έναν από αυτούς, που δεν διακρίνεται στο βίντεο, ακούγεται ένας πυροβολισμός. Ο αιχμάλωτος επιστρέφει στη θέση του, κρατώντας το ματωμένο χέρι του.

Κατόπιν ο άνδρας που κινηματογραφεί δείχνει με την κάμερα την κάνη του όπλου του, ενός καλάσνικοφ, καθώς αρχίζει να πυροβολεί τους κρατούμενους. «Ο Θεός είναι μεγάλος. Τζαμπχάτ αλ Νούσρα», λέει, αναφερόμενος στο Μέτωπο αλ Νούσρα, μια ισλαμιστική οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σε όλη τη Συρία.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο.