ΚΟΣΜΟΣ

Hurriyet: Η στάση Μπερίσα για την Παλαιστίνη εξόργισε τον Ερντογάν

Hurriyet: Η στάση Μπερίσα για την Παλαιστίνη εξόργισε τον Ερντογάν

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Recep Tayyip Erdogan, απέτυχε στις προσπάθειές του να πείσει την Αλβανία να ψηφίσει υπέρ της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη, αναφέρει δημοσίευμα της Hurrieyt.

Ο Erdogan είχε δηλώσει νωρίτερα πως είχε έρθει σε τηλεφωνική επαφή με τον ηγέτη χώρας (την οποία δεν είχε κατονομάσει), προκειμένου να συζητήσει το θέμα της ψηφοφορίας και να πείσει για ένα «ναι».

«Ο κόσμος είναι γεμάτος από δειλούς», είπε επικριτικά ο Τούρκος Πρωθυπουργός, ενώ η Hurrieyt, αναφέρει πως η χώρα για την οποία γίνεται λόγος, είναι η Αλβανία.

Παρά τις προσπάθειες της Άγκυρας, η Αλβανία τελικά δήλωσε «αποχή», αντί για «όχι» που αρχικά είχε σχεδιάσει, όπως διαβάζουμε στο e-afipnisi.gr

Το γεγονός αυτό εξόργισε τον Erdogan, ο οποίος είχε επανειλημμένως ασκήσει πιέσεις στον ομόλογό του, Σαλί Μπερίσα, υποστηρίζοντας πως η «αποχή» σημαίνει «όχι».

«Τους έχω ενημερώσει ότι αυτή η ενέργεια θα διαταράξει τις σχέσεις των δύο χωρών και θα μας εξοργίσει», συμπλήρωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, δείχνοντας την έντονη ενόχληση της Άγκυρας.