ΚΟΣΜΟΣ

Έχυσαν χιλιάδες λίτρα εκλεκτού κρασιού στους υπονόμους

Έχυσαν χιλιάδες λίτρα εκλεκτού κρασιού στους υπονόμους

Άγνωστοι βάνδαλοι άφησαν να καταλήξει στους υπονόμους της Τοσκάνης μεγάλη ποσότητα εκλεκτού κρασιού, που αντιστοιχεί σε 62.000 φιάλες.

Η καταστροφή σημειώθηκε στο κτήμα Κάζε Μπάσε της εξαιρετικής ετικέτας Soldera. Οι βάνδαλοι μπήκαν κρυφά στο κτήμα το βράδυ της Κυριακής και, όταν οι εργάτες πήγαν το πρωί της Δευτέρας, δεν βρήκαν να έχει μείνει τίποτε από τη δουλειά έξι ετών παρά μόνο μικρές λίμνες με κόκκινο υγρό στο πάτωμα.

Οι άγνωστοι άνοιξαν τις στρόφιγγες 10 τεράστιων βαρελιών με το προϊόν των έξι τελευταίων ετών και άφησαν το κρασί να χυθεί στους υπονόμους.

Η συνολική ποσότητα που χάθηκε, σύμφωνα με δήλωση της οικογένειας Σολντέρα, ήταν 62.600 λίτρα εξαιρετικού κρασιού. Αξίζει να σημειωθεί μια φιάλη κρασιού Soldera ξεκινάει από τα 110 ευρώ και όλες είναι αριθμημένες σαν να πρόκειται για ράβδους χρυσού.

Ο βανδαλισμός θυμίζει ενέργεια εκφοβισμού της Μαφίας. «Ουδέποτε είχα δεχθεί απειλές. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα γιατί συνέβη αυτό ούτε για το ποιος μπορεί να το έκανε», δήλωσε ο ιδρυτής του οινοποιείου, ο 75χρονος Τζανφράνκο Σολντέρα.

Διαβάστε επίσης:

Οι 50 οργασμοί την ημέρα την οδήγησαν στην αυτοκτονία