ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία των πυρηνικών σταθμών

Ιαπωνία: Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία των πυρηνικών σταθμών

Δεν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία των πυρηνικών σταθμών της Ιαπωνία, μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,3 βαθμών που σημειώθηκε την Παρασκευή, ανακοίνωσε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ύστερα από ενημέρωση που είχε από τις ιαπωνικές αρχές.

Από τον σεισμό, που σημειώθηκε στα ανοικτά των ακτών της βορειοανατολικής περιφέρειας Τοχόκου και έγινε αισθητός ως το Τόκιο, έχουν τραυματιστεί περίπου 10 άνθρωποι, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για σημαντικές υλικές ζημιές στις πληγείσες περιοχές. Το τσουνάμι που ακολούθησε ήταν περιορισμένο και έπληξε μόνο τρεις επαρχίες της Τοχόκου, την Μιγιάγκι, την Ιουάτε και τη Φουκουσίμα.

Η περιοχή αυτή είχε πληγεί σφοδρά πέρυσι από τον σεισμό των 9 βαθμών και την καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Εξάλλου σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NHK περίπου 5.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους και μετακινήθηκαν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο μόνο στην επαρχία Μιγιάγκι.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 17:18 (τοπική ώρα, 10:18 ώρα Ελλάδος) στις ακτές της βορειοανατολικής Ιαπωνίας και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.