ΚΟΣΜΟΣ

Ουσιαστική μεριμνά για την αποφυγή άλλων μακελειών ζητά ο Ομπάμα

Ουσιαστική μεριμνά για την αποφυγή άλλων μακελειών ζητά ο Ομπάμα

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ζήτησε σήμερα να γίνουν «ουσιαστικές ενέργειες» για την πρόληψη μελλοντικών μακελειών όπως αυτό που στοίχισε τη ζωή σε τριάντα ανθρώπους, κυρίως παιδιά, σε ένα σχολείο του Κονέκτικατ.

«Η πλειοψηφία αυτών που είναι τώρα νεκροί ήταν παιδιά, θαυμάσια παιδιά ηλικίας πέντε έως δέκα ετών», τόνισε ο Ομπάμα λέγοντας ότι «του ράγισε η καρδιά» ενώ σκούπιζε ένα δάκρυ.

«Έχουμε υποστεί πολλές τραγωδίες», όπως αυτή στο σχολείο του Νιουτάουν, σημείωσε.

«Ανάμεσα σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, υπήρχαν εκπαιδευτικοί, άνδρες και γυναίκες που είχαν αφιερώσει τη ζωή τους για να βοηθήσουν τα παιδιά μας να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους», δήλωσε ο Ομπάμα.

«Η καρδιά μας ράγισε σήμερα, για τους γονείς και τους παππούδες, τους αδελφούς και τις αδελφές αυτών των παιδιών και για τις οικογένειες των θυμάτων», τόνισε ο πρόεδρος που είναι πατέρας δυο θυγατέρων 14 και 10 χρόνων και του οποίου η ετεροθαλής αδελφή είναι εκπαιδευτικός.

«Η χώρα μας έχει περάσει τέτοιου είδους καταστάσεις πολύ συχνά», παρατήρησε ο Ομπάμα, αναφερόμενος στα μακελειά που σημειώθηκαν κατά το παρελθόν έτος, στο Κολοράντο (δυτικά), στο Όρεγκον (βορειο-δυτικά) και στο Ουισκόνσιν (βόρεια).

«Αυτές οι γειτονιές είναι οι γειτονιές μας, αυτά τα παιδιά είναι τα παιδιά μας», υπενθύμισε ο πρόεδρος, και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να συγκεντρωθούμε και να αναλάβουμε ουσιαστική δράση για να αποτρέψουμε τέτοιου είδους τραγωδίες, ανεξάρτητα από την κομματική πολιτική».