ΚΟΣΜΟΣ

Η γενναία ομογενής που έσωσε 18 παιδιά από το μακελειό

Η γενναία ομογενής που έσωσε 18 παιδιά από το μακελειό

Η ομογενής βιβλιοθηκάριος Yvonne Cech λειτούργησε σαν ασπίδα προστασίας για 18 παιδιά της Δ' τάξης και τρεις συναδέλφους της, όταν στο άκουσμα των πυροβολισμών τους έκλεισε όλους σε μια ντουλάπα για 45 λεπτά, με αποτέλεσμα να γλιτώσουν από τη δολοφονική μανία του 20χρονου Άνταμ Λάνζα.

Ο ιερατικός προϊστάμενος του ελληνορθόδοξου ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, Πέτρος Καρλούτσος, αναφέρθηκε στη βιβλιοθηκάριο, λέγοντας είναι «ένας γενναίος άνθρωπος και μια καλή Χριστιανή».

Σύμφωνα με τον ιερέα, στο σχολείο φοιτούν τα παιδιά μιας ελληνικής οικογένειας, 6 έως 9 ετών, τα οποία δεν έπαθαν τίποτα, όπως και ένα τρίτο παιδί ελληνικής καταγωγής.

Επίσης, εκτός από τη βιβλιοθηκάριο, υπάρχει και μια δεύτερη ομογενής εκπαιδευτικός που είναι μέλος της κοινότητάς του, καθώς και μια τρίτη, την οποία δεν γνωρίζει.

«Ευχαριστούμε τον Θεό που οι άνθρωποι μας είναι καλά», επεσήμανε ο π. Καρλούτος, τονίζοντας ότι «είμαστε όλοι στενοχωρημένοι και σοκαρισμένοι».

«Η περιοχή μας είναι τόσο φιλήσυχη και ασφαλής, που αυτό το συμβάν είναι πρωτοφανές. Πολλές οικογένειες εγκαταστάθηκαν εδώ, επειδή υπάρχουν καλά σχολεία. Και τώρα, συνέβη αυτό το κακό, αλλά θα το ξεπεράσουμε με τη δύναμη του Θεού και την αγάπη μεταξύ μας», συμπλήρωσε ο ιερέας.

Στην ελληνορθόδοξη κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, που βρίσκεται 17 χιλιόμετρα από τον τόπο της τραγωδίας και έχει μέλη 352 οικογένειες, θα μεταβεί αύριο ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος για να λειτουργήσει και να προσευχηθεί μαζί με τους πιστούς της περιοχής.