ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Ο Ομπάμα επισκέφτηκε τον τόπο της τραγωδίας

Βίντεο: Ο Ομπάμα επισκέφτηκε τον τόπο της τραγωδίας

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα έφτασε αργά το απόγευμα της Κυριακής στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ, δύο ημέρες μετά τη σφαγή των 20 παιδιών και των 6 ενηλίκων στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook.

Ο Ομπάμα έφτασε, στην πόλη για να συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας που συγκλόνισε τις Ηνωμένες Πολιτείες και όλον τον κόσμο.

Ο αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με τα μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, και μίλησε σε ειδική εκδήλωση κατά τη διάρκεια θρησκευτικής επιμνημόσυνης τελετής.

Το Σάββατο, ο Ομπάμα κάλεσε τους συμπατριώτες του να είναι αλληλέγγυοι στους συγγενείς των θυμάτων, μιας από τις χειρότερες σφαγές που διαπράχτηκαν σε σχολείο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο αμερικανός πρόεδρος, κατά την πρώτη αντίδραση του μετά το μακελειό, ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει «ουσιαστική δράση για να αποτρέψουμε τέτοιου είδους τραγωδίες». Δεν έδωσε λεπτομέρειες, ωστόσο οι εκκλήσεις να ληφθούν μέτρα κατά της οπλοκατοχής έχουν αυξηθεί.

Η δημοκρατική γερουσιαστής Νταιάν Φένσταιν, δήλωσε την Κυριακή ότι θα προτείνει νομοθεσία απαγόρευσης των τυφεκίων πριν από την πρώτη συνεδρίαση της νέας σύνθεσης του Κογκρέσου στις αρχές Ιανουαρίου.

Αλλά και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, ένθερμος υποστηρικτής του ελέγχου των όπλων, απηύθυνε επίσης έκκληση για άμεση δράση. «Ήρθε η ώρα για τον πρόεδρο να αναλάβει πρωτοβουλία και να είναι άμεση. Δουλειά του δεν είναι μόνο να εκφράζει συμπάθεια. Θα πρέπει να δράσει και να προστατεύσει τον αμερικανικό λαό» είπε.