ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για τις κηδείες των μικρών μαθητών

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για τις κηδείες των μικρών μαθητών

Τα πρώτα παιδιά, που ξεψύχησαν στο δημοτικό σχολείο του Νιούταουν, ο Νόα Πόζνερ και ο Τζακ Πίντο, θα κηδευτούν σήμερα.

Ο Νόα είχε κλείσει τα έξι του χρόνια μόλις τον περασμένο μήνα και ήταν το μικρότερο σε ηλικία θύμα. Ήταν ένα ιδιαίτερα ώριμο για την ηλικία του παιδί. Ο ραβίνος της οικογένειας δήλωσε πως ζήτησε από την μητέρα του, παρόλη τη λύπη της, να εστιάσει την προσοχή της στα άλλα τέσσερα παιδιά της.

Ο 6χρονος Τζακ Πίντο αγαπούσε τα σπορ. Ο Βίκτορ Κρουζ, παίκτης των New York Giants έπαιξε στον αγώνα της Κυριακής έχοντας γραμμένο στα γάντια και στα παπούτσια του το όνομά του μικρού.

Και ενώ η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους κατοίκους του Νιούταουν τα σχολεία σε όλες τις αμερικανικές πολιτείες λειτουργούν κανονικά, αν και σε όλα υπάρχουν σημάδια ότι κάτι ασυνήθιστο έχει συμβεί.

Σε ορισμένα σχολεία έχει αυξηθεί ο αριθμός των φρουρών ασφαλείας, σε άλλα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από την έναρξη των μαθημάτων και μαθητές και μαθήτριες μέσω Twitter καλούν τους συμμαθητές τους να φορέσουν άσπρα και πράσινα, τα χρώματα του Σάντι Χουκ.

Τα σχολεία στο Νιούταουν θα παραμείνουν κλειστά όσο χρόνο χρειάζεται για να προετοιμάσουν δάσκαλοι και οι καθηγητές την επιστροφή των μαθητών. Όλα τα παιδιά θα συμμετάσχουν σήμερα σε μια μεγάλη εκδήλωση με αθλήματα, επιτραπέζια παιχνίδια και χειροτεχνίες σε μια προσπάθεια να ξεχαστούν, σύμφωνα με την επιθεωρήτρια των σχολείων της πόλης Τζάνετ Ρόμπινσον.

Η κοινότητα θα πρέπει επίσης να αποφασίσει αν το σχολείο θα λειτουργήσει και πάλι. «Πιστεύω πως πρέπει να επιστρέψουμε. Αυτός είναι ο τρόπος για να επουλωθούν οι πληγές. Όχι αμέσως, αλλά δεν θέλω να το εγκαταλείψουμε», επισήμανε ο πρόεδρος της κοινότητας Τιμ Νόρθροπ. Προς το παρόν οι μαθητές θα φιλοξενούνται σε άδεια σχολείο γειτονικής πόλης.

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα παιδιά που σκότωσε ο Λάνζα στο μακελειό του Κονέκτικατ