ΚΟΣΜΟΣ

Αρνείται την ανάμειξή του σε υποθέσεις παιδεραστίας

Αρνείται την ανάμειξή του σε υποθέσεις παιδεραστίας

Ο πρώην ραδιοφωνικός παραγωγός του BBC και συνεργάτης του Τζίμι Σάβιλ, που μετά θάνατον κατηγορήθηκε για δεκάδες βιασμούς παιδιών, αρνήθηκε κάθε ανάμιξή του στην υπόθεση, αφού συνελήφθη και ανακρίθηκε από την αστυνομία.

Ο Τεντ Μπίστον, παραγωγός των ραδιοφωνικών εκπομπών του Σάβιλ, κρατήθηκε στο σπίτι του στο Λονδίνο την Τετάρτη από αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση.

Στις αρχές του μήνα η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι ο Σάβιλ φέρεται να διέπραξε δεκάδες σεξουαλικές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και 31 βιασμούς. Σχεδόν 600 άνθρωποι έχουν καταθέσει σε βάρος τους και οι περισσότεροι δίνουν πληροφορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Ο 76χρονος Μπίστον είναι ο έβδομος ύποπτος που συλλαμβάνεται μετά την έναρξη των ερευνών. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μετά την ανάκρισή του.

«Ο κ. Μπίστον αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς που προβάλλει η αστυνομία» ανέφεραν οι δικηγόροι του σε ανακοίνωση που εξέδωσαν. «Όταν ήρθε στο φως η υπόθεση Σάβιλ, τον Οκτώβριο, ο κ. Μπίστον κατέστησε σαφές ότι είχε σοκαριστεί από τις κατηγορίες. Αυτό που αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο ήταν μια πλευρά του Σάβιλ την οποία δεν γνώριζε ο κ. Μπίστον», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η αστυνομία έχει χωρίσει την έρευνα σε τρία παρακλάδια: σε αδικήματα που διέπραξε μόνος του ο Σάβιλ, ο οποίος πέθανε πέρσι σε ηλικία 84 ετών, σε αδικήματα που διαπράχθηκαν από αυτόν ή από άλλους και σε αδικήματα που διέπραξαν τρίτα πρόσωπα, χωρίς τη δική του συμμετοχή.

Νωρίτερα σήμερα μια κοινοβουλευτική επιτροπή επέκρινε την απόφαση του BBC να καταβάλει αποζημίωση ύψους 450.000 λιρών και να χορηγήσει και διάφορα άλλα προνόμια στον πρώην γενικό διευθυντή Τζορτζ Εντγουίσλ η θητεία του οποίου διήρκησε μόλις 54 ημέρες, αφού παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Σάβιλ.