ΚΟΣΜΟΣ

Χριστουγεννιάτικες διακοπές στη Χαβάη για την οικογένεια Ομπάμα

Χριστουγεννιάτικες διακοπές στη Χαβάη για την οικογένεια Ομπάμα
Εξαντλημένος από την πολύμηνη προεκλογική εκστρατεία που οδήγησε στην επανεκλογή του και τον διαρκή αγώνα για να αποφευχθεί ο «δημοσιονομικός γκρεμός», που θα οδηγήσει σε υποχρεωτική λιτότητα, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα χαλαρώσει με την οικογένειά του στη Χαβάη, όπου θα περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Το πρόγραμμα του προέδρου δεν περιλαμβάνει επίσημες δημόσιες εμφανίσεις εκτός από την Κυριακή όταν θα παρευρεθεί στην κηδεία του γερουσιαστή των Δημοκρατικών Ντάνιελ Ινόγιε.

Οι διακοπές του Αμερικανού προέδρου δεν αναμένεται να διαρκέσουν περισσότερο από τέσσερις ημέρες, και πιθανότατα θα κάνει το ταξίδι των 7.725 χιλιομέτρων από τη Χαβάη στην Ουάσιγκτον αμέσως μετά τα Χριστούγεννα καθώς στην αμερικανική πρωτεύουσα παραμένουν ανοιχτά μεγάλα ζητήματα.

Το Κογκρέσο αναμένει την επιστροφή του προέδρου πιθανότατα την Πέμπτη, για να συνεργαστεί όπως έχει δεσμευτεί με τα μέλη των δυο παρατάξεων της Βουλής των Αντιπρόσωπων σε μια προσπάθεια να επιτύχει τη φορολογική συμφωνία για να αποφευχθεί ο «δημοσιονομικός γκρεμός» που όπως αναφέρουν οι περισσότεροι οικονομολόγοι θα μπορούσε να αντιστρέψει την εύθραυστη ανάκαμψη της οικονομίας.

Ρoή Ειδήσεων