ΚΟΣΜΟΣ

Σε 3D το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ

Σε 3D το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ

Για πρώτη φορά σε 3D, θα είναι το παραδοσιακό μήνυμα της ημέρας των Χριστουγέννων, που θα εκφωνήσει η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ και στο οποίο μεταξύ άλλων, θα εξυμνεί τους αθλητές του κόσμου για το «υπέροχο αθλητικό καλοκαίρι» που προσέφεραν, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Σύμφωνα με αποσπάσματα του χριστουγεννιάτικου μηνύματος που έχουν γίνει ήδη γνωστά, η Ελισάβετ θα μιλήσει για «την επιδεξιότητα, την αφοσίωση των αθλητών, την κατάρτιση τους και τη συλλογική τους προσπάθεια».

«Κατά την επιδίωξη της επίτευξης των στόχων τους, προσέφεραν σε όλους εμάς την ευκαιρία να μοιραστούμε κάτι από τον ενθουσιασμό και τις δραματικές τους προσπάθειες», θα πεί η 86χρονη βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας.

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα έρχεται στο τέλος μιας χρονιάς ορόσημο για τη βασιλική οικογένεια.

Η Ελισάβετ γιόρτασε το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της για τα 60 χρόνια στο θρόνο, ενώ ο εγγονός της πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ περιμένουν το πρώτο τους παιδί.

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο βασιλικό μήνυμα ήταν ραδιοφωνικό και δόθηκε από τον παππού της Ελισάβετ τον Γεώργιο τον Ε' το 1932. Έκτοτε έχει γίνει μια βρετανική παράδοση για την ημέρα των Χριστουγέννων με πολλές οικογένειες να το παρακολουθούν, μετά το μεσημεριανό γεύμα

Το δικό του μήνυμα για τα Χριστούγεννα εξέδωσε και ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον στο οποίο έκανε λόγο για «μια εξαιρετική χρονιά της Βρετανίας».

Ρoή Ειδήσεων