ΚΟΣΜΟΣ

Σέρφερ γλίτωσε από τα δόντια καρχαρία

Σέρφερ γλίτωσε από τα δόντια καρχαρία

Τα σημάδια από τα δόντια του καρχαρία φαίνονται καθαρά πάνω στη σανίδα του σέρφερ, που δέχτηκε επίθεση σε θάλασσα της Αυστραλίας.

Ο 29χρονος σέρφερ ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του καθώς γλίτωσε τη ζωή του, χάνοντας όμως δύο δάχτυλα από το αριστερό του χέρι.

Ενώ έκανε σερφ στην ακτή Diamond Head είδε ένα κοπάδι δελφινιών να πηδά πάνω από τα κύματα. Δεν έδωσε σημασία όμως στην προειδοποίηση και δέκα λεπτά αργότερα δέχτηκε την επίθεση ενός καρχαρία-ταύρου.

Ο καρχαρίας τον δάγκωσε στο πόδι και το γοφό και στην προσπάθειά του να τον διώξει με το χέρι του, ο σέρφερ έχασε τα δύο δάχτυλα. Οι φίλοι του, που έκαναν επίσης σερφ μαζί του, έδρασαν γρήγορα. Αφού τον απομάκρυναν από τα σαγόνια του καρχαρία, έδεσαν το πόδι του με τα λουριά των σανίδων και σταμάτησαν την αιμορραγία, που θα μπορούσε να του στοιχίσει τη ζωή.

Το συγκεκριμένο σημείο θεωρείται ασφαλές από επιθέσεις καρχαριών, γι' αυτό και δεν εντάσσεται στις περιπολίες. Οι παραλίες της ευρύτερης περιοχής θα παραμείνουν κλειστές για 24 ώρες, καθώς ο καρχαρίας κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος.

Δείτε το βίντεο: