ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Απετράπη δολοφονική επίθεση στη Βόρεια Ιρλανδία

Βίντεο: Απετράπη δολοφονική επίθεση στη Βόρεια Ιρλανδία

Βόμβα βρέθηκε κάτω από το αυτοκίνητο ενός αστυνομικού στη Βόρεια Ιρλανδία και οι αστυνομικές αρχές εικάζουν ότι πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας από εθνικιστές.

Η επίθεση ήταν η τελευταία που πραγματοποιήθηκε από ομάδες Ιρλανδών ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι αντιτίθενται στην κυριαρχία της Βρετανίας και σε ένα σύμφωνο ειρήνης που υπεγράφη το 1998, βάση του οποίου έληξαν 30 χρόνια θρησκευτικών συγκρούσεων.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ανακαλύφθηκε κάτω από το αυτοκίνητο του αστυνομικού, το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά στο Κοινοβούλιο της Βόρειας Ιρλανδίας, στα ανατολικά του Μπέλφαστ. Η περιοχή εκκενώθηκε άμεσα και οι πυροτεχνουργοί που κατέφθασαν κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον μηχανισμό.

«Προφανώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που έχουν την πρόθεση να προκαλούν χάος και να είναι υπεύθυνοι για τον χαμό ανθρώπινων ζωών. Επιθέσεις σε αστυνομικούς είναι επιθέσεις σε ολόκληρη την κοινωνία και δεν είναι δυνατό να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το έργο τους» δήλωσε ο Τζωρτζ Χάμιλτον της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Βόρειας Ιρλανδίας.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η απόπειρα δολοφονίας πραγματοποιήθηκε από ανθρώπους που αντιτίθενται στην ειρήνη και δεν τους νοιάζει σε ποιον θα επιτεθούν ή ποιον θα σκοτώσουν», είπε ο Χάμιλτον.