ΚΟΣΜΟΣ

Θα αναρρώσει πλήρως η Χίλαρι Κλίντον σύμφωνα με τους γιατρούς

Θα αναρρώσει πλήρως η Χίλαρι Κλίντον σύμφωνα με τους γιατρούς

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον υπέστη μια θρόμβωση σε μια φλέβα ανάμεσα στον εγκέφαλο και στο κρανίο της, πίσω από το δεξί της αυτί, αναμένεται πάντως να αναρρώσει πλήρως, σύμφωνα με μια ανακοίνωση των θεραπόντων ιατρών της που έδωσε στην δημοσιότητα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πριν από λίγη ώρα.

Η Κλίντον δεν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο ή νευρολογική ζημιά εξαιτίας του θρόμβου, διευκρίνισαν οι γιατροί της, προσθέτοντας ότι «είναι σε καλή διάθεση, συζητάει με τους γιατρούς της, τα μέλη της οικογένειάς της και τους υφισταμένους της».

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, η οποία δεν έχει κάνει καμιά δημόσια εμφάνιση από την 7η Δεκεμβρίου, αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Κυριακής ότι εισήχθη σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης για θεραπεία εξαιτίας του θρόμβου αίματος που κατά τα φαινόμενα συνδέεται με μια διάσειση που είχε υποστεί στα μέσα του Δεκεμβρίου.

«Κατά την διάρκεια μιας τυπικής παρακολουθητικής μαγνητικής τομογραφίας την Κυριακή, η απεικόνιση αποκάλυψε ότι είχε σχηματιστεί θρόμβωση. Πρόκειται για έναν θρόμβο στην φλέβα που βρίσκεται στο χώρο ανάμεσα στον εγκέφαλο και στο κρανίο πίσω από το δεξί αυτί», ανέφεραν στην ανακοίνωση οι θεράποντες ιατροί της Κλίντον, προσθέτοντας ότι στην υπουργό χορηγήθηκε αντιπηκτικό υγρό ώστε να διαλυθεί ο θρόμβος. Σε ό,τι αφορά «όλες τις άλλες παραμέτρους της ανάρρωσής της, η υπουργός σημειώνει εξαίρετη πρόοδο και είμαστε βέβαιοι ότι θα αναρρώσει πλήρως».

Τα προβλήματα υγείας της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είχαν αρχίσει όταν είχε προσβληθεί από έναν «γαστρεντερικό ιό» κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού της στην Ευρώπη, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ. Πριν από το πρόβλημα αυτό, συνέχιζε ένα σκληρό, ασταμάτητο πρόγραμμα αλλεπάλληλων ταξιδιών.

Όμως η κατάστασή της 65χρονης Κλίντον την ανάγκασε να ακυρώσει ένα ταξίδι στο εξωτερικό καθώς και την κατάθεσή της στο Κογκρέσο την 20ή Δεκεμβρίου σχετικά με μια έκθεση για την αιματηρή επίθεση στη Βεγγάζη της Λιβύης.