ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση Ομπάμα για έγκριση της συμφωνίας

Έκκληση Ομπάμα για έγκριση της συμφωνίας

Έκκληση στη Βουλή των Αντιπροσώπων να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γερουσίας και να εγκρίνει τη συμβιβαστική συμφωνία για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού» απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Με τη ψήφιση της συμβιβαστικής συμφωνίας, παρατείνονται οι φοροαπαλλαγές για τους Αμερικανούς της μεσαίας τάξης και αυξάνεται η φορολόγηση για τους Αμερικανούς των ανώτερων οικονομικά στρωμάτων.

«Εφόσον ούτε οι Δημοκρατικοί ούτε οι Ρεπουμπλικανοί απέσπασαν όλα όσα ήθελαν, αυτή η συμφωνία είναι η σωστή ενέργεια που πρέπει να κάνουμε για τη χώρα μας και η Βουλή πρέπει να την εγκρίνει χωρίς καθυστέρηση», επισημαίνει ο Ομπάμα στην ανακοίνωσή του μετά την υπερψήφιση της νομοθετικής αυτής ρύθμισης από τη Γερουσία.

«Έχουμε περισσότερη δουλειά να κάνουμε ώστε να μειώσουμε τα ελλείμματά μας και προτίθεμαι να ενεργήσω προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο η αποψινή συμφωνία διασφαλίζει ότι, προχωρώντας μπροστά, θα συνεχίσουμε να μειώνουμε το έλλειμμα μέσω ενός συνδυασμού νέων περικοπών στις δημόσιες δαπάνες και νέων εσόδων από τη φορολόγηση των πλουσιότερων Αμερικανών», είπε ο Ομπάμα.

Διαβάστε επίσης:

Συμφωνία Ομπάμα – Κονγκρέσο: Οι ΗΠΑ γλίτωσαν το δημοσιονομικό γκρεμό