ΚΟΣΜΟΣ

Ποιο ήταν τελικά το τέλος της συντέλειας του κόσμου;

Ποιο ήταν τελικά το τέλος της συντέλειας του κόσμου;

Το τέλος του κόσμου έμεινε στην ιστορία. Τώρα πια μπορούμε χωρίς ενδοιασμούς να αποτιμήσουμε τα αποτελέσματα. Σε ποιους συνέφερε η ιδέα της αποκάλυψης; Εφόσον το ένα δέκατο των κατοίκων της Γης πίστεψε ότι την 21 Δεκεμβρίου του 2012 όλα θα τελειώσουν. Πόνταραν στο φόβο οι επιχειρηματίες και κέρδισαν αξιόλογα ποσά.

Το μεγαλύτερο κέρδος από το τέλος του κόσμου μπόρεσαν να το πάρουν οι εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας, των ΜΜΕ, οι διαφημιστικές εταιρείες και οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, επισημαίνουν πολλοί ειδικοί. Μάλιστα μεταξύ του Μεξικού και του Ελ Σαλβαδόρ είχε υπογραφεί επίσημη συμφωνία για τη διαφήμιση του τέλους του κόσμου. Ως αποτέλεσμα η γενέτειρα του πολιτισμού των Μάγια φέτος φιλοξένησε σχεδόν τριπλάσιους τουρίστες από ότι συνήθως.

Τις παραμονές του τέλους του κόσμου στη δεύτερη θέση στα κέρδη βρέθηκε η οικοδομική βιομηχανία. Στην Αμερική τα σπίτια-καταφύγια πωλούνταν από 10 χιλ. δολάρια. Στη Ρωσία πωλούσαν εισιτήρια εισόδου σε ειδικά υπόγεια καταφύγια (από χίλια δολάρια το άτομο). Στο Διαδίκτυο ήταν δημοφιλείς διάφορες φανέλες με επιγραφές τύπου «Είναι η τελευταία ημέρα», πακέτα με διάφορα είδη για το τέλος του κόσμου (σπίρτα, κεριά και βότκα) και σημειωματάρια για μηνύματα για τις μελλοντικές γενιές.

Κάθε άλλο παρά όλοι συμφωνούν με το ότι τις παραμονές της αποκάλυψης οι επιχειρηματίες μπόρεσαν να κερδίσουν μεγάλα ποσά. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες αναθυμούνται τις αρχές του 21ου αιώνα, που ανάμεσα στις δημοφιλείς ήταν η ιδέα του εκμηδενισμού των κομπιουτερικών συστημάτων. Και ως συνέπεια – η πτώση των αεροπλάνων. Τότε για την εκπόνηση ειδικού λογισμικού ασφαλείας οι Αμερικανοί προγραμματιστές είχαν κερδίσει περίπου 200 εκατ. δολάρια.

Σήμερα ήδη μπορεί κανείς να γνωριστεί με τις προβλέψεις για τις αποκαλύψεις των αμέσως προσεχών χρόνων. Λοιπόν, το τέλος του κόσμου μπορεί να έρθει σύμφωνα με τη μυθολογία Νορβηγών το 2013, σύμφωνα με εκδοχή επιστημόνων, το ηλιακό σύστημα θα απορροφηθεί από την κοσμική σκόνη το 2014, ενώ ο θανατηφόρος ιός Έμπολα θα εξολοθρεύσει την ανθρωπότητα το 2015. Για όσους επιζήσουν και μετά από αυτές τις ημερομηνίες, το ημερολόγιο των τελών του κόσμου θα ανανεώνεται τακτικά…

ΠΗΓΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ