ΚΟΣΜΟΣ

Χρυσά Βατόμουρα: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες

Χρυσά Βατόμουρα: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες

Οι υποψήφιες χειρότερες ταινίες για το 2012 ανακοινώθηκαν από την επιτροπή των Χρυσών Βατόμουρων, των αντιβραβείων των Όσκαρ, μία ημέρα πριν από την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για το χρυσό αγαλματίδιο.

Τα Χρυσά Βατόμουρα απονέμονται κάθε χρόνο στις χειρότερες ταινίες και τις χειρότερες ερμηνείες ηθοποιών, την παραμονή τελετής των Όσκαρ, που φέτος είναι στις 23 Φεβρουαρίου.

Έντεκα υποψηφιότητες για βατόμουρο συγκέντρωσε η ταινία για τα βαμπίρ «The Twilight Saga: Breaking Dawn- Part 2» (Το Λυκόφως: Χαραυγή-Μέρος 2) ενώ η κωμωδία του Άνταμ Σάντλερ «That's My Boy» (Μπράβο Αγόρι Μου) συγκέντρωσε οκτώ υποψηφιότητες.

Πολλές υποψηφιότητες συγκέντρωσε και ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και σεναριογράφος Τάιλερ Πέρι, μεταξύ των οποίων και για τον χειρότερο ηθοποιό στην ταινία «Madea's Witness Protection».

Δύο υποψηφιότητες για βραβείο χειρότερου ηθοποιού για τις ταινίες «Ghost Rider 2: Spirit of Vengeance» και «Seeking Justice» συγκέντρωσε ο Νίκολας Κέιτζ, μία ο Έντι Μέρφι για το «A Thousand Words», ο Ρόμπερτ Πάτινσον για τον ρόλο του βαμπίρ Έντουαρντ Κάλεν στο «Twilight» και οι Σάντλερ και Πέρι.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Μπάρμπρα Στρέιζαντ κέρδισε μία υποψηφιότητα για χειρότερη ηθοποιός στην κωμωδία «Guilt Trip», ενώ η νεαρή Κρίστεν Στιούαρτ προτάθηκε για βραβείο στην ίδια κατηγορία για το «Λυκόφως» και το «Η Χιονάτη και ο Κυνηγός», η Κάθριν Χέιγκλ για το «One for the Money» και η Μίλα Γιόβοβιτς για το «Resident Evil: Retribution».