ΚΟΣΜΟΣ

Ιππασία κατά του εθισμού στο Ίντερνετ

Ιππασία κατά του εθισμού στο Ίντερνετ

Απεξάρτηση από τον διαδικτυακό εθισμό με ιππασία προτείνει ένα θεραπευτικό κέντρο στη Νότια Κορέα, τη χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά χρηστών Ίντερνετ.

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία της Νότιας Κορέας 680.000 παιδιά, ηλικίας 10 με 19, είναι εθισμένα στο Διαδίκτυο, δηλαδή το 10% της ηλικιακής αυτής ομάδας.

Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση η κυβέρνηση ψήφισε πέρυσι το «Νόμο της Αποσύνδεσης», που εμποδίζει τους χρήστες κάτω των 16 ετών να μπαίνουν στο Διαδίκτυο από τα μεσάνυχτα ως τις έξι το πρωί. Ωστόσο, η ισχύς του είναι περιορισμένη καθώς οι έφηβοι μπορούν και τον παρακάμπτουν χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό των γονέων τους.

Τη λύση ήρθε να δώσει το Θεραπευτικό Κέντρο Ιππασίας, μία θεραπευτική οργάνωση που χρησιμοποιεί την ιππασία για την καταπολέμηση των συναισθηματικών και συμπεριφορικών διαταραχών, που θεωρεί ότι είναι η αιτία του εθισμού στο Ίντερνετ.

Η Κορεατική Ένωση Ιππασίας διαθέτει δύο θεραπευτικά κέντρα και καθημερινά σχεδόν 50 άτομα παρακολουθούν προγράμματά της για να αντιμετωπίσουν μία σειρά προβλημάτων όπως κατάθλιψη, εθισμό στο Ίντερνετ και σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής.

Η ένωση σχεδιάζει να κατασκευάσει 30 ακόμη κέντρα σε όλη τη Νότια Κορέα των 50 εκατομμυρίων κατοίκων μέχρι το 2022 ώστε να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση.