ΚΟΣΜΟΣ

Αυτά είναι τα προσόντα για συμμετοχή στην αποστολή αποικισμού του Άρη!

Αυτά είναι τα προσόντα για συμμετοχή στην αποστολή αποικισμού του Άρη!

Η εταιρεία Mars One ελπίζει ότι μέχρι το 2023 θα έχει καταφέρει να στείλει αστροναύτες στον Κόκκινο Πλανήτη.

Μάλιστα, είναι τόσο σίγουρη για την επιτυχία του εγχειρήματός της, που ήδη αναζητά τους κατάλληλους για την αποστολή αποικισμού.

Σύμφωνα λοιπόν με την ολλανδική εταιρεία, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απλά έξυπνοι, να βρίσκονται σε καλή πνευματική και σωματική κατάσταση και να είναι αφοσιωμένοι στο πρόγραμμα, καθώς η εκπαίδευσή τους θα διαρκέσει οκτώ χρόνια πριν την εκτόξευση της αποστολής.

Θα πρέπει επίσης να έχουν ένα αίσθημα σκοπού, θέληση να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν υγιείς σχέσεις, τη δυνατότητα στοχασμού και την ικανότητα να δείξουν εμπιστοσύνη. Πρέπει να έχουν αντοχές, να μπορούν να προσαρμοστούν, να δείχνουν περιέργεια, να είναι δημιουργικοί και πολυμήχανοι, όπως περιγράφεται σχετικά από τη Mars One.

Επιπλέον, εξαιρετικά υψηλής σημασίας είναι η δυνατότητα των αστροναυτών της εν λόγω αποστολής να συνεργάζονται και να συμβιώνουν με το υπόλοιπο πλήρωμα, καθώς το ταξίδι προς τον Άρη είναι μακρύ και με πολλές προκλήσεις. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη σταλεί πάνω από 1.000 αιτήσεις, ενώ η διαδικασία επιλογής θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο ήμισυ του 2013.