ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Ξεκινά η δίκη του δολοφόνου-πορνοστάρ

Καναδάς: Ξεκινά η δίκη του δολοφόνου-πορνοστάρ

Ο Λούκα Ρόκο Μανιότα, που διαμέλισε και έφαγε μέλη του εραστή του, Κινέζου φοιτητή Τζουν Λιν, παρουσιάζεται την Παρασκευή στο δικαστήριο του Μόντρεαλ.

Η προκαταρκτική ακρόαση αναμένεται να διαρκέσει συνολικά περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Η υπόθεση του πρώην πορνοστάρ είχε συγκλονίσει όλο τον κόσμο τον Ιούνιο του 2012. Ο Μανιότα έγινε στόχος διεθνούς καταδίωξης και τελικά συνελήφθη στο Βερολίνο. Το ανθρωποκυνηγητό ξεκίνησε όταν δέματα που περιείχαν τμήματα του διαμελισμένου σώματος του κινέζου φοιτητή Τζουν Λιν έφθασαν σε υπηρεσίες, πολιτικά γραφεία και σχολεία του Καναδά.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίσει είναι δολοφονία πρώτου βαθμού, βεβήλωση νεκρού, δημοσίευση άσεμνου υλικού, εγκληματική παρενόχληση του πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ και άλλων μελών του Κοινοβουλίου και αποστολή άσεμνου και απρεπούς υλικού.

Ο τριαντάχρονος εμφανίστηκε σαν σταρ σε δικαστήριο του Μόντρεαλ χθες, καθώς οι δικηγόροι επεξεργάζονται όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες για την αναμενόμενη δίκη που αναμένεται να λάβει παγκόσμια δημοσιότητα.

Ο νεαρός πορνοστάρ από το Οντάριο έχει δηλώσει αθώος και έχει επιλέξει μεικτή ακροαματική διαδικασία, με δικαστή και ενόρκους.

Διαβάστε επίσης:

Τα πολλά πρόσωπα του δολοφόνου-πορνοστάρ

Δολοφονία-μυστήριο: Νεκρή η συνιδρύτρια του PKK στο Παρίσι

Βίντεο: 11 φάλαινες-δολοφόνοι παγιδεύτηκαν στους πάγους του Καναδά

Δείτε την πιο μακρινή έκρηξη σούπερ-νόβα στο σύμπαν