ΚΟΣΜΟΣ

Παθιασμένος με την Ελλάδα ο Missoni(pics)

Παθιασμένος με την Ελλάδα ο Missoni(pics)

Το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης μονοπώλησε η εξαφάνιση του Βιτόριο Μισόνι επικεφαλής του ομώνυμου ιταλικού οίκου και τα σενάρια περί ατυχήματος ή απαγωγής του τα οποία τάραξαν το χώρο της μόδας.

Ο 59χρονος επιχειρηματίας μαζί με τη σύζυγό του Μαουρίτσια Καστιλιόνι, τον Ιταλό επιχειρηματία Γκουίντο Φορέστι και τη σύζυγό του Ελντα Σκαλβέντσι πέρασαν τις γιορτές στο Αρχιπέλαγος Λος Ρόκες στην Καραϊβική.

Η περιπέτειά τους ξεκίνησε όταν το Σάββατο 5 Ιανουαρίου, όταν η τετραμελής παρέα επιβιβάστηκε σε ένα μικρό δικινητήριο αεροσκάφος προκειμένου να τους μεταφέρει από τα νησιά στην πρωτεύουσα Καράκας, για να πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής για την Ιταλία.

Δυστυχώς το αεροπλάνο δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του και κανείς δεν γνωρίζει τι συνέβη στους τέσσερις επιβάτες και τα δύο μέλη του πληρώματος.

Τα δύο αδέλφια του, ο Λούκα και η Άντζελα Μισόνι, ανέλαβαν από την αρχή πρωταγωνιστικό ρόλο στις έρευνες, ενώ οι τρεις γιοι του (από τον πρώτο του γάμο) και τα ανίψια του έμειναν στην Ιταλία προσπαθώντας να συμπαρασταθούν στους παππούδες τους, τον 92χρονο Οτάβιο και την 82χρονη Ροζίτα Μισόνι.

Λάτρης της Ελλάδας ο Βιτόριο Μισόνι

Η επαγγελματική σχέση του Βιτόριο Μισόνι με την Ελλάδα του έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει και να αγαπήσει τη χώρα μας.

Όσοι είχαν προσωπική επαφή μαζί του μιλούν για έναν ευγενικό και χαμογελαστό άνθρωπο που εξέφραζε ανοιχτά το θαυμασμό του για την Ελλάδα.

To 2004 η επιχειρηματίας Αγγέλικα Μάρου ανέλαβε την αντιπροσωπεία της Missoni Sport και το 2006 της Missoni Home για τη χώρα μας.

'Οπως η ίδια δήλωσε στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής»: «Η γνωριμία μου με τον Βιτόριο ξεκίνησε το 2004. Αρχικά ήταν μόνο επαγγελματική, με το πέρασμα του χρόνου όμως εξελίχθηκε σε φιλία και αμέριστη συμπάθεια για εκείνον και την οικογένειά του.

Θυμάμαι, σε ένα από τα πρώτα ραντεβού μας στο Μιλάνο, με ρώτησε πώς πάτε λοιπόν εσείς στην Ελλάδα; και εγώ του απάντησα έλα να το διαπιστώσεις μόνος σου. Οι συνεργάτες του μου είπαν ότι αποκλείεται να έρθει γιατί είναι πολυάσχολος. Και όμως λίγες ημέρες αργότερα με ειδοποίησε ότι έρχεται.

Ήταν 31 Αυγούστου 2005 και αφού επισκέφτηκε τα καταστήματα της Missoni Sport στην Αθήνα, έδωσα το βράδυ προς τιμήν του ένα πάρτι στο σπίτι μου. Περίμενα ότι θα ήταν ένας απαιτητικός και δύσκολος επιχειρηματίας και όμως ήταν ο πιο συνεργάσιμος και καταδεκτικός άνθρωπος που έχω γνωρίσει.

Ηταν θετικός σε όλα, δεν έφερε καμία αντίρρηση για όποια συνέντευξη και φωτογράφηση κανονίσαμε, μας ακολουθούσε με ένα μεγάλο χαμόγελο. Το λέω και συγκινούμαι. Μίλησε και φωτογραφήθηκε με τους πάντες και όταν τελείωσε το πάρτι μού ζήτησε να γνωρίσει τη νυχτερινή διασκέδαση στην Ελλάδα. Μαζί με τη Βάνα Μπάρμπα τον πήγαμε στον Βέρτη, στο Ποσειδώνιο. Ξετρελάθηκε με τα μπουζούκια, διασκέδασε με την ψυχή του, μάλιστα μου είπε: Εσείς οι Έλληνες είστε φοβεροί!».

Όταν το καλοκαίρι του 2006 η κ. Μάρου του είπε ότι θα διοργανώσει μια επίδειξη μόδας με δημιουργίες Missoni Sport στο παραλιακό Passa, εκείνος πήρε το πρώτο αεροπλάνο και ήρθε στην Αθήνα. Χόρεψε και διασκέδασε μέχρι το πρωί, ενώ ενθουσιάστηκε με τον ήλιο και τη θάλασσα.

Όπως θυμάται η Αγγέλικα Μάρου: «Όταν τα οικονομικά άρχισαν να μην πηγαίνουν καλά για τη χώρα μας και αναγκάστηκα να κλείσω τα καταστήματα, εκείνος με στήριξε σε απίστευτο σημείο. Κράτησα μόνο την αντιπροσωπεία της Missoni Home και το ένα κατάστημα στο Κολωνάκι το οποίο μετέτρεψα σε bar restaurant, το Showroom. Το κατάστημα είναι διακοσμημένο με έπιπλα, αντικείμενα και υφάσματα Missoni.

Tότε, το 2009, ο Βιτόριο μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι ήθελε να το εγκαινιάσει εκείνος. Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη, μάλιστα εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία της παρουσίας του προκειμένου να προωθήσουμε και τα Missoni Home. Και βέβαια μου είχε ζητήσει, εκ των προτέρων, να του κλείσω τραπέζι στα μπουζούκια. Έτσι και έγινε. Μετά τα εγκαίνια, με μια μεγάλη παρέα, πήγαμε στο κέντρο όπου εμφανιζόταν ο Λευτέρης Πανταζής. Το κέφι του Βιτόριο ήταν απίστευτο. Διασκέδαζε, χόρευε και πετούσε λουλούδια σαν Έλληνας».

Όπως διηγούνται και οι άλλοι Έλληνες φίλοι του, ο Μισόνι λατρεύει την Ελλάδα, γνωρίζει πολλά για την Ιστορία και τον Πολιτισμό, του αρέσει η ελληνική μουσική, ενώ έχει αδυναμία στον μουσακά, στη χωριάτικη σαλάτα και στο ελληνικό κρασί. Αγαπά τη θάλασσα και τον ήλιο, γι' αυτό και τον χειμώνα επιλέγει εξωτικούς προορισμούς για τις χειμερινές διακοπές του. Έτσι, φέτος επισκέφτηκε στις γιορτές την Καραϊβική, πέρυσι τις Μαλδίβες, πρόπερσι τον Μαυρίκιο...