ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την ανατροπή της κυβέρνησης

Πακιστάν: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την ανατροπή της κυβέρνησης

Επεισόδια ξέσπασαν ανάμεσα σε υποστηρικτές του θρησκευτικού ηγέτη Ταχίρ ουλ-Κάντρι, ο οποίος ζητά τη διάλυση του κοινοβουλίου, και σε αστυνομικές δυνάμεις, στην πακιστανική πρωτεύουσα.

Ο Πακιστανο-καναδός ιερωμένος κατέφθασε στο Ισλαμαμπάντ από τη Λαχόρη με τη συνοδεία χιλιάδων υποστηρικτών του. Ο ουλ-Κάντρι επέστρεψε τον Δεκέμβριο από το Τορόντο, έπειτα από χρόνια εξορίας στον Καναδά, κάλεσε σε «ειρηνική επανάσταση» για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της ανικανότητας της εξουσίας και για τον εκδημοκρατισμό της χώρας.

Ο Ταχίρ ουλ-Κάντριαπηύθυνε τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση για τη διάλυση της ομοσπονδιακής βουλής και των τοπικών κοινοβουλίων, το οποίο εκπνέει στις 11:00 τοπική ώρα.

Η διαδήλωση των υποστηρικτών του ουλ-Κάντρι είναι η μεγαλύτερη που οργανώνεται από την αντιπολίτευση στο Ισλαμαμπάντ μετά την ανάληψη της εξουσίας από το Κόμμα του Πακιστανικού Λαού του Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, που διαδέχθηκε το στρατιωτικό καθεστώς του Περβέζ Μουσάραφ, ο οποίος αναγκάσθηκε σε παραίτηση μετά από σειρά διαδηλώσεων.

Ο Ταχίρ ουλ-Κάντρι, μετριοπαθής και ιδρυτής της οργάνωσης Μινχάζ ουλ-Κουράν (Ο Δρόμος του Κορανίου), που δραστηριοποιείται στο Πακιστάν και το εξωτερικό, επιδιώκει την οργάνωση κινητοποιήσεων αντίστοιχων με τις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου που είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Η αστυνομία της Αιγύπτου συνέλαβε ένα... περιστέρι!

Νέα στοιχεία για τον ανεξιχνίαστο θάνατο της Νάταλι Γουντ