ΚΟΣΜΟΣ

Ζητούν την απελευθέρωση τρομοκρατών για να δώσουν πίσω τους ομήρους

Ζητούν την απελευθέρωση τρομοκρατών για να δώσουν πίσω τους ομήρους

Σε πραγματικό θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση ομηρίας στη μονάδα φυσικού αερίου στην Αλγερία.

Οι ένοπλοι ισλαμιστές αντάρτες προτείνουν τώρα την απελευθέρωση τρομοκρατών προκειμένου να αφήσουν ελευθέρους δυο Αμερικανούς ομήρους. Μάλιστα, ένας από τους τρομοκράτες που θέλουν εμπλεκόταν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Περίπου 60 ξένοι πολίτες κρατούνται όμηροι στο εργοστάσιο, ενώ 650 όμηροι -573 Αλγερινοί και πάνω από 60 ξένοι εργαζόμενοι- απελευθερώθηκαν μετά από επιχείρηση του αλγερινού στρατού, αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αλγερίας, APS.

Δυστυχώς, δεκάδες είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους κατά τη χθεσινή επέμβαση του στρατού.

Αν και τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος και αγγίζει τους 30, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν-Μαρκ-Ερό.

Ο Ερό είπε την Παρασκευή ότι πολλοί όμηροι είναι νεκροί στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στην Αλγερία και η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται.

Όπως είπε ο Ερό, συνομίλησε με τον αλγερινό πρωθυπουργό, ο οποίος του επιβεβαίωσε ότι η επιχείρηση συνεχίζεται, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ότι ο αριθμός των νεκρών και η υπηκοότητά τους δεν είναι ακόμα γνωστά.

Αλλά και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον αλγερινό ομόλογό του ότι η επιχείρηση στην έρημο της Αλγερίας συνεχίζεται με την καταδίωξη των ενόπλων και την αναζήτηση των ομήρων.