Αλγερία: «Μεγίστη σύνεση» συνιστά η Κλίντον

Αλγερία: «Μεγίστη σύνεση» συνιστά η Κλίντον

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον δήλωσε σήμερα ότι πρέπει να υιοθετηθεί η μεγίστη φροντίδα, ώστε να διαφυλαχθεί η ανθρώπινη ζωή, ομήρων οι οποίοι κρατούνται, ακόμα τούτη την ώρα, στην Αλγερία

 

"Εκ μέρους της κυβέρνησης των Ην. Πολιτειών συλλυπούμεθα όσες οικογένειες έχασαν προσφιλή πρόσωπα στη διάρκεια αυτής της βάραβαρης επίθεσης και παραμένουμε ζωηρά ανήσυχοι, την ίδια ώρα, για όσους ακόμα είναι αντιμέτωποι με (θανάσιμο) κίνδυνο", υπογράμμισε συγχρόνως η κα Κλίντον, που υποδέχθηκε σήμερα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για συνομιλίες τον ιάπωνα νέο ομόλογό της, Φούμιο Κισίντα.

Απευθύνθηκε επίσημη πρόσκληση στον ιάπωνα πρωθυπουργό Αμπε, να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον προσεχώς.

Η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ανέφερε ότι είχε τις τελευταίες λίγες ώρες επικοινωνία με την κυβέρνηση στο Αλγέρι, ειδικά με τον πρωθυπουργό Αμπντελμαλέκ Σελάλ, χωρίς πάντως η ίδια να επεκταθεί σε πολλές λεπτομέρειες.

**Επτά τον αριθμό είναι οι εναπομένοντες σε ομηρία στις εγκαταστάσεις στο Ιν Αμενάς, δήλωσε νωρίτερα ισλαμική πηγή, μιλώντας στο μαυριτανικό πρακτορείο 'NouaKchott Information', μεταδίδει από το Παρίσι το Γαλλικό πρακτορείο.