ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Συνέλαβαν Έλληνες που έσκισαν πανό εναντίον της Ελλάδας

Βίντεο: Συνέλαβαν Έλληνες που έσκισαν πανό εναντίον της Ελλάδας

Το ότι οι Ολλανδοί δεν τρέφουν και τα πιο... θερμά αισθήματα για την Ελλάδα είναι γνωστό και το έχουν αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν. Ωστόσο, το πρόσφατο περιστατικό που σημειώθηκε στην Ουτρέχτη ξεπέρασε κάθε όριο και δίκαια προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των Ελλήνων φοιτητών που ζουν στην πόλη.

Συγκεκριμένα, η θεατρική ομάδα «New Utrecht Drama» ανήρτησε έξω από το θέατρο Kikker της Ουτρέχτης ένα πανό, το οποίο έγραφε ότι «η Ελλάδα πωλείται».

Οι Έλληνες φοιτητές, όταν είδαν το πανό, εξοργίστηκαν θεωρώντας ότι ανεξάρτητα από το σκοπό που εξυπηρετούσε, προσέβαλε τη χώρα και αμέσως σκαρφάλωσαν και το έσκισαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τους φοιτητές συνελήφθησαν από την ολλανδική αστυνομία, ενώ στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ορίστηκε δικάσιμος.

Από την πλευρά τους πάντως οι Ολλανδοί υποστηρίζουν ότι σκοπός του πανό ήταν να διαφημίσει την παράσταση, η οποία εξετάζει το εάν η πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας έχει επιπτώσεις και σε εκείνα που έχει προσφέρει ο Ελληνικός πολιτισμός στην δημοκρατία, τις επιστήμες, την φιλοσοφία και το θέατρο.

Δείτε τα βίντεο: