ΚΟΣΜΟΣ

Νέα στοιχεία από τη Βενεζουέλα για το μυστήριο της εξαφάνισης Μισόνι!

Νέα στοιχεία από τη Βενεζουέλα για το μυστήριο της εξαφάνισης Μισόνι!

Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από την εξαφάνιση του Βιτόριο Μισόνι, της συντρόφου του και των δύο στενών του φίλων, όταν το αεροπλάνο που επέβαιναν χάθηκε ξαφνικά από τα ραντάρ, λίγο αφότου οι τέσσερις τους είχαν απογειωθεί από το Καράκας της Βενεζουέλας με προορισμό την Ιταλία.

Και ενώ η πρώτη ανάγνωση του περιστατικού δείχνει πως το αεροπλάνο συνετρίβη στη θάλασσα, η οικογένεια του Ιταλού σχεδιαστή αρνείται να συμβιβαστεί με την ιδέα πως ο Βιτόριο Μισόνι είναι νεκρός. «Ένα αεροπλάνο δεν γίνεται να εξαφανιστεί έτσι απλά χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος» δήλωσε ο 28χρονος γιος του Μισόνι, Οτάβιο, σε συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα σε ιταλική εφημερίδα και συνέχισε: «Παραμένω πεπεισμένος πως η λιγότερο πιθανή εξήγηση για το περιστατικό είναι πως το αεροπλάνο έπεσε στο νερό».

Οι ασυμφωνίες που παρουσιάζουν τα γεγονότα της μυστηριώδους εξαφάνισης έχουν δημιουργήσει την ελπίδα στην οικογένεια πως ο Μισόνι και οι τρεις επιβάτες του αεροσκάφους παραμένουν ζωντανοί. Οι ομάδες αναζήτησης που στάλθηκαν στο σημείο που εξαφανίστηκε το αεροπλάνο δεν βρήκαν το παραμικρό στοιχείο που να υποδεικνύει πως υπήρξε προσθαλάσσωση, καθώς το λεπτό υλικό από το οποίο ήταν φτιαγμένο το αεροπλάνο θα είχε σπάσει αμέσως, αφήνοντας κομμάτια να επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού, ούτε ανιχνεύτηκαν κάποια προσωπικά αντικείμενα των τεσσάρων επιβατών, όπως βαλίτσες ή ρούχα.

Ακόμα πιο ανησυχητικές είναι ορισμένες ανωμαλίες των κινητών τηλεφώνων που εντοπίστηκαν από την εταιρεία παρακολούθησης τηλεφωνικών γραμμών ANSA. Η ιταλική εταιρία αποκάλυψε πως το κινητό τηλέφωνο του Guido Foresti, ενός από τους επιβάτες του αεροσκάφους, έστειλε μήνυμα στο κινητό του γιου του, 48 ώρες έπειτα από την εξαφάνιση του, αναφέροντας πως το τηλέφωνο είχε επανέλθει σε ενεργό δίκτυο.

Κλήσεις που έγιναν αργότερα στα κινητά τηλέφωνα του Foresti και της συζύγου του έπεσαν σε νεκρό δίκτυο, ωστόσο την επόμενη ημέρα, νέες κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν βρήκαν κανονικό σήμα, με τα τηλέφωνα να χτυπάνε για αρκετή ώρα δίχως απάντηση. Σύμφωνα με στοιχεία εταιρίας κινητής τηλεφωνίας της Βενεζουέλας, τα τηλέφωνα των Foresti είχαν πραγματοποιήσει κλήσεις το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, αρκετές ώρες έπειτα από την εξαφάνιση του αεροπλάνου.

Τα τελευταία 15 χρόνια, περισσότερα από 57 μικρά αεροσκάφη έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς στην εναέρια περιοχή γύρω από το Καράκας, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη θεωρία που αναφέρει πως οι Μισόνι έχουν πέσει θύματα απαγωγής. Υπενθυμίζουμε πως η αδερφή του Βιτόριο Μισόνι, Άντζελα, είχε υποστηρίξει την εν λόγω θεωρία, δηλώνοντας σε δημοσιογράφους στο Μιλάνο: «Καλύτερα να έχουν πέσει θύματα απαγωγής παρά να βρίσκονται στον πάτο της θάλασσας».