ΚΟΣΜΟΣ

Παραπέμφθηκε ένας άνδρας για την υπόθεση της δολοφονίας στο Παρίσι

Παραπέμφθηκε ένας άνδρας για την υπόθεση της δολοφονίας στο Παρίσι

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας παραπέμφθηκε ένας άνδρας που ανήκε στον στενό κύκλο των τριών Κουρδισσών ακτιβιστριών που δολοφονήθηκαν στις 9 Ιανουαρίου στο Παρίσι, ενώ η εισαγγελία ζήτησε να τεθεί υπό κράτηση, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν.

«Το πρόσωπο αυτό ενδέχεται να είναι ο δράστης, ή ένας από τους δράστες του περιστατικού», διευκρίνισε ο Μολέν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με μια πηγή που είναι ενήμερη για την υπόθεση, ο ύποπτος είναι ένας Κούρδος 30 ετών που έχει γεννηθεί στην Τουρκία, ζει σε ένα προάστιο του Παρισιού και ανήκε στον κύκλο των θυμάτων.

Ο άνδρας συνελήφθη την Πέμπτη μαζί με έναν ακόμη συμπατριώτη του, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο Παρίσι.

Ο άνδρας αυτός, τον οποίο ένα από τα θύματα χρησιμοποιούσε συχνά ως οδηγό, είχε ήδη ανακριθεί από τους αστυνομικούς προτού τεθεί υπό κράτηση την Πέμπτη. Οι ερευνητές εντόπισαν πολλές αντιφάσεις στην κατάθεσή του σχετικά με τις κινήσεις του την ημέρα των δολοφονιών, κυρίως χάρη σε πολλές μαρτυρίες και σε εικόνες από κάμερες ασφαλείας.

Η εισαγγελία ζήτησε να τεθεί υπό κράτηση, αίτημα για το οποίο αναμένεται να αποφανθεί δικαστής.

Οι τρεις Κούρδισσες ακτιβίστριες βρέθηκαν νεκρές με πολλαπλά τραύματα από σφαίρες τη νύχτα της 9ης προς 10η Ιανουαρίου μέσα στα γραφεία κουρδικής ένωσης στο Παρίσι. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και η 55χρονη Σακινέ Τζανσίζ, ιδρυτικό μέλος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), που θεωρείται από την Τουρκία τρομοκρατική οργάνωση. Οι άλλες δύο ακτιβίστριες ήταν η 24χρονη Λεϊλά Σοϊλεμέζ και η 32χρονη Φιντάν Ντογάν