ΚΟΣΜΟΣ

O αέρας στο Παρίσι... βρωμάει!

O αέρας στο Παρίσι... βρωμάει!

Η εκροή αεριών από μια χημική εταιρεία στη Νορμανδία, που ταλαιπωρεί τους πληθυσμούς σε μεγάλη ακτίνα και έφτασε έως την περιοχή του Παρισιού, περίπου 130χλμ. ανατολικά, δεν είναι «τοξικής φύσης», σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές.

Όμως μεγάλα τμήματα του πληθυσμού ταλαιπωρούνται τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη από την δυσάρεστη οσμή, με εκατοντάδες ανθρώπους να αισθάνονται πονοκεφάλους και ναυτία, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), επικαλούμενοι προσωπικές μαρτυρίες κατοίκων.

Σύμφωνα με τις αρχές του νομού Seine-Maritime όπου εδράζεται το εργοστάσιο παραγωγής χημικών προϊόντων, ο τύπος του αερίου, αν και προκαλεί δυσφορία και έχει εξαιρετικά δυσάρεστη οσμή, δεν είναι τοξικός.

Το πρόβλημα μεγιστοποιήθηκε καθώς αυτές οι δυσάρεστες οσμές, οδηγούμενες από τον άνεμο, έφτασαν στην περιοχή του Παρισιού, εγείροντας ανησυχίες στην πρωτεύουσα και τα προάστιά της, σημείωσε δημοσιογράφος του AFP.

Πολλοί παριζιάνοι διαμαρτυρήθηκαν για τη μυρωδιά και για πονοκεφάλους. Σε ένα δικτυακό τόπο εκατοντάδες άνθρωποι που ζουν στο Παρίσι, μίλησαν για «μια ανυπόφορη δυσωδία που προκαλεί πονοκέφαλο και ναυτία».