ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Το πάρτι των Ομπάμα

Βίντεο: Το πάρτι των Ομπάμα

Ο πρώτος χορός της εορταστικής βραδιάς, που ακολούθησε την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα για τη δεύτερη θητεία του στο Λευκό Οίκο, ανήκε στο ευτυχισμένο ζεύγος που χόρεψε υπό τους ήχους του «Let's Stay Together», με ερμηνεύτρια την Τζένιφερ Χάντσον.

Με βραδινό φόρεμα ασημένιο λαμέ, σατέν ή κατακόκκινο όπως η Μισέλ Ομπάμα, με στολή ή φράκο, η Ουάσινγκτον φόρεσε τα καλά της χθες βράδυ για να γιορτάσει με λάμψη την ορκωμοσία.

Στο κέντρο του συνεδριακού κέντρου μια τεράστια εξέδρα, στολισμένη με μακριές πλισέ κουρτίνες σε αποχρώσεις του μπλε, του λευκού και του κόκκινου, πλαισιώθηκε από δύο γιγαντοοθόνες που μετέδιδαν τις εικόνες της σκηνής.

Η τραγουδίστρια Αλίσια Κις, ντυμένη στα κόκκινα, ήταν η πρώτη που κάθησε στο πιάνο. «Ο Ομπάμα είναι πρόεδρος και ανάβει τη φωτιά», αναφώνησε και το πλήθος χειροκρότησε με ενθουσιασμό.

Λίγο πριν από τις 21:30 μια κραυγή ακούστηκε στην αίθουσα. Ήταν η στιγμή που το προεδρικό ζεύγος μόλις ανέβαινε στη σκηνή. Ο πρόεδρος με φράκο και λευκό παπιγιόν. Η πρώτη κυρία με βραδινό φόρεμα σε χρώμα πορφυρό κόκκινο του Τζέισον Γου και παπούτσια του σχεδιαστή Τζίμι Τσου. Ο Τζέισον Γου είχε σχεδιάσει το φόρεμα της Μισέλ για τους χορούς της ορκωμοσίας και το 2009.

«Μόλις χόρεψα το Let's Stay Together (Ας μείνουμε μαζί) με τον έρωτα της ζωής μου που είναι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Είμαι τόσο περήφανη για τον Μπαράκ», έγραψε η πρώτη κυρία στο Twitter λίγο μετά.

Πάντως, δεν ήταν ανάγκη να πάει κάποιος στους επίσημους χορούς για να διασκεδάσει στην Ουάσινγκτον αυτό το Σαββατοκύριακο. Όπως θέλει η παράδοση, δεκάδες μικρές και μεγάλες γιορταστικές εκδηλώσεις οργανώθηκαν σε ξενοδοχεία και μουσεία, όπως ένας χορός Τεξανών που οι καλεσμένοι φορούσαν σμόκιν και μπότες, ένας χορός Λατινοαμερικανών, ένας χορός γιόγκα με γεύμα λαχανικών και διαλογισμό...

Δείτε το βίντεο: