ΚΟΣΜΟΣ

Προετοιμάζουν τους πολίτες για πυρηνικό πόλεμο

Προετοιμάζουν τους πολίτες για πυρηνικό πόλεμο

Συναγερμός έχει σημάνει στην επαρχία του Κασμίρ, αφότου Ινδοί αξιωματούχοι έδωσαν οδηγίες στον πληθυσμό του ελεγχόμενου από την Ινδία μέρους της επαρχίας για την περίπτωση «πυρηνικού πολέμου».

Ειδικότερα, κάλεσαν τον πληθυσμό να κατασκευάσει υπόγεια καταφύγια και να έχει πάντοτε αποθέματα τροφίμων και νερού, τα οποία να μπορούν να τον συντηρήσουν για δύο εβδομάδες.

Οι οδηγίες δημιούργησαν σχετική αναστάτωση στον πληθυσμό της μεγαλύτερης πόλης του ινδικού τμήματος του Κασμίρ, Σρινάγκαρ.

Η αστυνομία του Κασμίρ έφτασε μάλιστα να καλεί όσους πολίτες δεν διαθέτουν υπόγεια, να δημιουργήσουν υπόγεια μπούνκερ στις αυλές τους.

Τα καταφύγια «πρέπει να είναι εξοπλισμένα με κεριά, πηγές φωτός με χρήση μπαταρίας και με ραδιόφωνα», ενώ το νερό και η μη αναλώσιμη τροφή «πρέπει να αντικαθίστανται τακτικά, ώστε να εξασφαλίζεται η υγιεινή τους».

Οι οδηγίες αφορούν τόσο την εγκατάλειψη οχημάτων κατά τη διάρκεια της έκρηξης, όσο και την ανάγκη να κρατηθούν όσοι «μολυνθούν» κατά τη διάρκεια της έκρηξης εκτός των καταφυγίων.

Σημειώνεται ότι τόσο η Ινδία, όσο και το και Πακιστάν διαθέτουν πυρηνικά όπλα, ενώ έχουν διεξαγάγει μέχρι στιγμής δύο πολέμους με αφορμή την επαρχία του Κασμίρ.