«Δευτέρα Παρουσία» η δεύτερη θητεία του Ομπάμα, για το Newsweek!

Newsroom Newsroom

«Δευτέρα Παρουσία» η δεύτερη θητεία του Ομπάμα, για το Newsweek!

Παρά το γεγονός ότι είναι πλέον ψηφιακό, το Newsweek γιόρτασε την ορκωμοσία του Ομπάμα με ένα «εξώφυλλο» που ονομάζει την εκδήλωση "Δευτέρα Παρουσία," μια προφανή αναφορά στον δεύτερο ερχομό του Ιησού Χριστού.

Το εξώφυλλο αναφέρεται σε ένα άρθρο από τον πρώην συντάκτη Evan Thomas, ο οποίος είχε συγκρίνει τον Ομπάμα με τον Θεό. "Λοιπόν, ήμασταν οι καλοί το 1984, έτσι το βλέπαμε. Δεν το αισθανόμασταν αυτό τα τελευταία χρόνια. Έτσι ο Ομπάμα είχε, πραγματικά, ένα διαφορετικό έργο. Νιώθουμε πάρα πολλές φορές ως οι κακοί. Και ο ίδιος - έχει μια πολύ διαφορετική δουλειά από – τον Ρέιγκαν που μίλαγε όλο για την Αμερική. Ο Ομπάμα είναι «είμαστε πάνω από αυτό τώρα». Δεν είμαστε πια τοπικιστές, δεν είμαστε πια σοβινιστές, δεν είμαστε πια μόνο της περιοχής μας. Στεκόμαστε για κάτι - θέλω να πω με έναν τρόπο που στέκεται ο Ομπάμα πάνω από τη χώρα, - πάνω από τον κόσμο, είναι σαν Θεός", δήλωσε ο Chris Matthews το 2009.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το περιοδικό Newsweek έχει χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο θέμα, όταν απεικονίζει τον Ομπάμα.

Ένα άρθρο το 2010 τον αποκάλεσε «θεό όλων των πραγμάτων» και ένα άλλο άρθρο χρησιμοποίησε θρησκευτικές εικόνες και υμνούσε τον πρόεδρο για την τελευταία του στάση υπέρ του «γάμου» των ομοφυλοφίλων.

Αφότου ο Ομπάμα κέρδισε την επανεκλογή, το Newsweek τον απεικόνισε ως κατακτητή ντυμένο με στολή του 18ου αιώνα.

Πολλοί συντηρητικοί έδειξαν ότι ενοχλήθηκαν στο Twitter. «Δεν έχω την τάση να προσβάλλομαι εύκολα, αλλά αυτό το εξώφυλλο του Newsweek με έχει αρρωστήσει», έγραψε ο Ben Howe. «Η Δευτέρα Παρουσία; Αλήθεια; Πλάκα μου κάνετε», έγραψε ένα άλλο πρόσωπο. Ένας άλλος χρήστης του Twitter δήλωσε ότι του θυμίζει τον Jim Jones, τον ηγέτη της σέκτας που είχε οδηγήσει το 1978, τους οπαδούς του να πιούν δηλητήριο και να πεθάνουν.

Aπόδοση: Κόκκινος Ουρανός

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved