ΚΟΣΜΟΣ

Φορολογικό καταφύγιο στο Βέλγιο για τον Αρνό του ομίλου Vuitton

Φορολογικό καταφύγιο στο Βέλγιο για τον Αρνό του ομίλου Vuitton

«Σχεδόν το σύνολο» των μετοχών του έχει μεταφέρει εδώ και ένα χρόνο στο Βέλγιο, ο δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό, επικεφαλής του πρώτου παγκοσμίως ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Λιμπερασιόν», ο Αρνό μετέφερε σε μια από τις βελγικές εταιρείες του την Pilinvest, το 31% του Ομίλου Αρνό (Groupe Arnault), της οικογενειακής του εταιρείας χαρτοφυλακίου που ελέγχει τον LVMH, καθώς και την επικαρπία του 48,5%, την ψιλή κυριότητα του οποίου έχουν τα πέντε παιδιά του.

«Είναι σαφές πως πάει πάνω από ένας χρόνος που ο Μπερνάρ Αρνό έχει μεταφέρει την προσωπική περιουσία του στο Βέλγιο. Αν προσθέσει κανείς την επικαρπία από τις μετοχές που έχει δώσει στα παιδιά του, αυτό σημαίνει πως σχεδόν το 80% των μερισμάτων που καταβάλλονται από τον Όμιλο Αρνό στο αφεντικό του LVMH καταλήγουν επίσης στις Βρυξέλλες», διαβεβαιώνει η εφημερίδα.

Μετά την αποκάλυψη, το Σεπτέμβριο, του αιτήματός του να πολιτογραφηθεί Βέλγος, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας είχε διαψεύσει ότι θέλει να αυτοεξοριστεί για φορολογικούς λόγους. Το επεισόδιο είχε κάνει να ξεσπάσει μια ζωηρή πολεμική, παρόλο που ο Αρνό είχε αρνηθεί πως πρόκειται για «πολιτική» κίνηση.

Ο Μπερνάρ Αρνό, 63 χρόνων, έχει την τέταρτη μεγαλύτερη περιουσία στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Διαβάστε επίσης:

Η μητέρα της Whitney Houston γράφει βιβλίο για την κόρη της

Δείτε την ψεύτικη φωτογραφία του Τσάβες που δημοσίευσε η El Pais