ΚΟΣΜΟΣ

Αθώα αποφυλακίστηκε έπειτα από επτά χρόνια

Αθώα αποφυλακίστηκε έπειτα από επτά χρόνια

Θετική έκβαση είχε η υπόθεση της Φλοράνς Κασέ της 38χρονης Γαλλίδας, η οποία δικαιώθηκε έπειτα από επτά χρόνια . Η Φλοράνς επιστρέφει στην πατρίδα της μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο Μεξικό για την άμεση αποφυλάκισή της .

Οι γονείς της δεν μπορούν να κρύψουν την χαρά τους.

«Είναι μία έκρηξη χαράς. Είναι υπέροχο..Της αξίζει. Είναι αθώα και έχει αγωνιστεί για να το αποδείξει. Είναι μία νίκη γι΄αυτήν», ανέφερε στη γαλλική τηλεόραση η μητέρας της Κασέ, Σαρλότ.

Η γαλλική ηγεσία χαιρέτησε την δικαστική απόφαση με τον Γάλλο πρόεδρο , Φρανσουά Ολάντ, να μιλά για το τέλος μίας ιδιαίτερα επώδυνης περιόδου. Ο ένοικος των Ηλυσίων ευχαρίστησε επίσης όλους εκείνους οι οποίοι στο Μεξικό και στη Γαλλία δεσμεύονται για την αλήθεια και την επικράτηση της Δικαιοσύνης.

Να υπενθυμιστεί πως η Γαλλίδα συνελήφθη στις 8 Δεκεμβρίου του 2005 μαζί με τον τότε σύντροφό της, Ισραέλ Βαγιάρτα, ο οποίος κατηγορείται ως αρχηγός της συμμορίας των «Los Zodiacos» για πλήθος απαγωγών και μία δολοφονία. Η σύλληψή της έγινε κοντά σε ένα ράντσο όπου βρέθηκαν κρυμμένοι πολλοί όμηροι της συμμορίας του συντρόφου της. Η ίδια αρνήθηκε ότι ήξερε τη δράση του φίλου της, ο οποίος ομολόγησε τα πάντα για την ομάδα του.