ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Αντικαθεστωτικοί απελευθέρωσαν 300 φυλακισμένους

Συρία: Αντικαθεστωτικοί απελευθέρωσαν 300 φυλακισμένους

Αντικαθεστωτικοί εισέβαλαν σε φυλακή και απελευθέρωσαν περίπου 300 κρατούμενους, ανακοίνωσαν σήμερα ακτιβιστές, ύστερα από πολύωρες μάχες που διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις της στη βορειοδυτική Συρία.

"Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν γύρω και μέσα στην κεντρική φυλακή της επαρχίας Ιντλίμπ αργά το βράδυ της Παρασκευής και οι ανάρτες κατάφεραν να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις και να απελευθερώσουν περίπου 300 κρατούμενους", είπε ο ακτιβιστής Αμπού Μοχάμεντ αλ-Ιντλίμπι.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Βρετανία ανέβασε ένα βίντεο που δείχνει την απελευθέρωση κρατουμένων.

Οι φιλοκυβερνητικοί τηλεοπτικοί σταθμοί της Συρίας μετέδωσαν ότι σφοδρές μάχες εξακολουθούν να διεξάγονται κοντά στη φυλακή.

Επικαλούμενο πηγή στην περιοχή, το τηλεοπτικό δίκτυο al-Dunia μετέδωσε ότι ενισχύσεις του στρατού εστάλησαν στην φυλακή και ότι διακόπηκε κάθε επικοινωνία με τις εγκαταστάσεις.

Την ίδια ώρα, στη Δαμασκό ακτιβιστές ανέφεραν ότι στη συνοικία αλ Ζαχίρα της πρωτεύουσας σημειώθηκε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου και ότι δεν είναι σε θέση να ανακοινώσουν αριθμό θυμάτων καθώς τα στρατεύματα απέκλεισαν αμέσως την περιοχή.

Στο μεταξύ, η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι η όποια ξένη επίθεση στη Συρία θα θεωρηθεί επίθεση στο ίδιο το Ιράν, δήλωσε σήμερα ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Το Ιράν είναι βασικός σύμμαχος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.