ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτοσέλιδο στον Τουρκοκυπριακό Τύπο η «ένταση στην Καρπασία»

Πρωτοσέλιδο στον Τουρκοκυπριακό Τύπο η «ένταση στην Καρπασία»

Τα επεισόδια χθες στην κατεχόμενη Καρπασία μεταξύ διαδηλωτών από περιβαλλοντικές οργανώσεις που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τα έργα διάνοιξης δρόμου στο «εθνικό πάρκο Καρπασίας» και κατοίκων της περιοχής, κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπου.

Υπήρξε ένταση και καβγάς ενώ επενέβη και η «αστυνομία», όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Ένταση στην Καρπασία» αναφέρεται στα επεισόδια χθες μεταξύ των διαδηλωτών περιβαλλοντικών οργανώσεων και των χωρικών που τους εμπόδισαν να πραγματοποιήσουν την εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στον δρόμο που κατασκευάζεται στην περιοχή, λέγοντας πως αυτοί περίμεναν χρόνια αυτό το έργο. Αλλού γράφει ότι η «αστυνομία» συνέλαβε χθες 4 άτομα για υπόθεση ναρκωτικών και κατά τη διάρκεια της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν βόμβες μολότοφ από την πλευρά της «δίωξης ναρκωτικών».

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Έγινε και αυτό!» αναφέρεται επίσης στα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και κατοίκων στην κατεχόμενη Καρπασία. Επενέβη, προστίθεται, και η «αστυνομία», ενώ αναφέρεται στην άποψη κατοίκων που δήλωσαν ότι πρέπει να προστατευθεί η φύση, αλλά θέλουν και τις επενδύσεις και τα έργα στην περιοχή.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Υστερία λιντσαρίσματος» αναφέρεται στη χθεσινή αντιπαράθεση διαδηλωτών – κατοίκων και γράφει ότι από τα ηχεία των τζαμιών στο Ριζοκάρπασο φώναζαν ότι αυτοί, αναφερόμενοι στα μέλη των περιβαλλοντικών οργανώσεων, «είναι άθρησκοι, χωρίς πίστη, ελληνόσποροι». Κάποιοι από αυτούς που εμπόδισαν την εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα οδικά έργα, προσθέτει η εφημερίδα, φώναζαν πως οι διαμαρτυρόμενοι εμπόδισαν και τα μαθήματα Κορανίου.

ΠΗΓΗ icyprus