Σεξουαλικές επιθέσεις σε 25 γυναίκες στην Ταχρίρ

Σεξουαλικές επιθέσεις σε 25 γυναίκες στην Ταχρίρ

Νεκρός είναι ένας διαδηλωτής στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, που τραυματίστηκε θανάσιμα από βλήμα, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, που συνεχίζονται για Πέμπτη ημέρα.

Ο άνθρωπος επλήγη από βλήμα στο κεφάλι τη στιγμή που οι διαδηλωτές έριχναν πέτρες κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απαντούσαν με δακρυγόνα στην περίμετρο της πλατείας Ταχρίρ και στην παρακείμενη γέφυρα Κασρ αλ-Νιλ.

Εν τω μεταξύ, οργανώσεις γυναικών κατήγγειλαν ότι 25 γυναίκες δέχτηκαν σεξουαλικές επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες στην πλατεία Ταχρίρ. Στις περισσότερες περιπτώσεις ομάδες ανδρών έγδυσαν τις γυναίκες, ενώ μία βιάστηκε ομαδικά.

Όσον αφορά στην κατάσταση έκτακης ανάγκης, κυβερνητική πηγή ανακοίνωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε νομοθετικό διάταγμα με το οποίο παραχωρείται στον αιγυπτιακό στρατό το δικαίωμα να συλλαμβάνει πολίτες και να υποστηρίζει το έργο της αστυνομίας στην αποκατάσταση της τάξης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο στρατός «θα συμπεριφέρεται σαν αστυνομική δύναμη».

Δεν έχει διευκρινισθεί εάν το διάταγμα αφορά ολόκληρη την Αίγυπτο ή μόνο την περιοχή του Σουέζ.

Διαβάστε επίσης:

Κύμα αντιδράσεων στην Αίγυπτο μετά την απόφαση Μόρσι