ΚΟΣΜΟΣ

Η Κίνα διακόπτει τη λειτουργία εργοστασίων εξαιτίας του νέφους

Η Κίνα διακόπτει τη λειτουργία εργοστασίων εξαιτίας του νέφους

Το Πεκίνο έχει γίνει επικίνδυνη πόλη για την υγεία των κατοίκων της, εξαιτίας του νέφους, με τις αρχές της πόλης να παίρνουν έκτακτα μέτρα, όπως διακοπή της λειτουργίας δεκάδων εργοστασίων.

Το Πεκίνο διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία 103 εξαιρετικά ρυπογόνων εργοστασίων και απομάκρυνε από τους δρόμους της πρωτεύουσας το 30% των κυβερνητικών οχημάτων.

Επίσης, οι υπηρεσίες Υγείας στην κινεζική πρωτεύουσα προειδοποίησαν σήμερα τα 20 εκατομμύρια κατοίκους της να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους εκτός σπιτιού εξαιτίας του νέφους που έχει πλήξει πολλές πόλεις στα βόρεια της χώρας.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών του Πεκίνου έκανε έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν τις περιοχές όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος, καθώς ο ψυχρός, μολυσμένος αέρας έχει αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης της εποχικής γρίπης και άλλων μεταδιδόμενων μέσω του αέρα ιών.

Τα υψηλά επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Πεκίνο έχουν προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης και ανησυχία στο κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα. Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα», οι αρχές της πρωτεύουσας πραγματοποίησαν σήμερα επείγουσα σύσκεψη για να λάβουν έκτακτα μέτρα.