ΚΟΣΜΟΣ

Πώς εκτέλεσαν τους 14 μουσικούς στο Μεξικό

Πώς εκτέλεσαν τους 14 μουσικούς στο Μεξικό

Τα πτώματα που βρέθηκαν σε πηγάδι στο Μεξικό πριν από λίγες ημέρες ταυτοποιήθηκε ότι ανήκουν στα μέλη του συγκροτήματος Kombo Kolombia, που είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς μετά από εμφάνισή του σε μπαρ της πόλης Χιλντάγκο.

Ένας από τους 14 μουσικούς και τους 4 τεχνικούς τους κατάφερε να ξεφύγει και οδήγησε τους αστυνομικούς σε πηγάδι στην γειτονική πόλη Μίνα, μέσα στο οποίο βρέθηκαν τα πτώματα. Το πηγάδι βρίσκεται σε εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα και έχει βάθος 15 μέτρα.

Αρκετά από τα πτώματα έφεραν σημάδια από σφαίρες ή βασανιστήρια. Σύμφωνα με τον μοναδικό μουσικό που επέζησε, περίπου δέκα ένοπλοι τους απήγαγαν από το Πουέρτο Τσίκο, όπου τραγουδούσαν και τους μετέφεραν σε μια απόσταση τεσσάρων ωρών μέσα σε βαν. Στη διάρκεια της διαδρομής τους ξυλοκόπησαν και τους ρωτούσαν αν είχαν σχέσεις με συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών.

Όταν έφτασαν στο έρημο μέρος τους ανάγκασαν να γονατίσουν και τους εκτέλεσαν. Ο ένας μουσικός κατάφερε να διαφύγει μέσα στη σύγχυση.

Το συγκρότημα έπαιζε κολομβιανή και μεξικανική μουσική και σύμφωνα με συγγενείς των θυμάτων, τα μέλη του δέχονταν απειλές.

Μουσικοί που συχνά παίζουν για τους βαρόνους των ναρκωτικών αποτελούν στόχους αντίπαλων συμμοριών.

Διαβάστε επίσης:

Μεξικό: Εξαφάνιση-μυστήριο 16μελούς μπάντας