Μικρή πτώση των Χριστιανοδημοκρατών σε νέα δημοσκόπηση

Μικρή πτώση των Χριστιανοδημοκρατών σε νέα δημοσκόπηση

Ελαφρά υποχώρηση, αλλά σαφή διατήρηση της υπεροχής του, σημειώνει το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) της Γερμανίας, σε νέα δημοσκόπηση.

Αντίθετα αυξημένα είναι τα ποσοστά των Σοσιαλδημοκρατών του SPD.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, την οποία διενήργησε το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού RTL, το CDU χάνει δύο ποσοστιαίες μονάδες από την περασμένη εβδομάδα και πέφτει στο 40%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες κερδίζουν το ίδιο ποσοστό και φθάνουν το 25%.

Οι Πράσινοι ανεβαίνουν μια μονάδα και βρίσκονται στο 15%, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) δεν καταφέρνουν να κεφαλαιοποιήσουν την επιτυχία τους στην Κάτω Σαξονία και παραμένουν στο 4%, κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή (5%). Το κόμμα «Η Αριστερά» (Die Linke) μένει σταθερό στο 8% και οι Πειρατές πέφτουν ακόμη μια μονάδα στο 3%.

Ο επικεφαλής του Forsa Μάνφρεντ Γκίλνερ, αναλύοντας τα ευρήματα της έρευνας, υποστηρίζει ότι το FDP δεν καταφέρνει να κερδίσει δυνάμεις, διότι η εκλογική του βάση δεν διευρύνεται, ενώ αποδίδει το εντυπωσιακό 9.9% που πέτυχε την προηγούμενη εβδομάδα στις εκλογές της Κάτω Σαξονίας σε μετακίνηση ψηφοφόρων από το CDU.

Διαβάστε επίσης:

Βρέθηκε μυστική πύλη στο Μάτσου Πίτσου!