ΚΟΣΜΟΣ

Απειλούσαν έφηβες επειδή έφτιαξαν ροκ συγκρότημα!

Απειλούσαν έφηβες επειδή έφτιαξαν ροκ συγκρότημα!

Το πρώτο θηλυκό ροκ συγκρότημα του Κασμίρ αποφάσισε να διαλυθεί μετά το ένα και μοναδικό του live, επειδή οι έφηβες-μέλη του δέχονταν απειλές για τη ζωή τους.


Το συγκρότημα «Pragaash» (πρώτο φως) πήρε μέρος τον Δεκέμβριο σε ένα μουσικό διαγωνισμό και μάλιστα κέρδισε την τρίτη θέση. Αμέσως μετά τη συναυλία τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησε συζήτηση για το κατά πόσο η εμφάνιση των κοριτσιών ήταν αρμόζουσα σε μια κοινωνία που υπερισχύουν οι ισλαμιστές, για το ρόλο των γυναικών στην κοινωνία, ακόμα και την προσέγγιση του Ισλάμ για τη μουσική. Αρκετοί ήταν αυτοί που υποστήριζαν τις τρεις έφηβες, όμως οι πολέμιοι ήταν περισσότεροι και γρήγορα άρχισαν να τις απειλούν και να τις βρίζουν.

Πολλοί τις αποκαλούσαν «πόρνες» και άλλοι ζητούσαν να εξοριστούν οι οικογένειές τους από την περιοχή.

Η υπόθεση πήρε δημοσιότητα και γρήγορα τα κορίτσια έγιναν αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, ανάμεσα στις ισλαμικές δυνάμεις και τις φιλο-ινδικές. Στο αποκορύφωμα της αντιπαράθεσης, ένας μουσουλμάνος κληρικός εξέδωσε φάτουα (προφορική οδηγία) ζητώντας από τις τρεις κοπέλες να «σταματήσουν αυτές τις δραστηριότητες και να μην επηρεάζονται από πολιτικές ηγεσίες».

Οι τρεις έφηβες όντως αποφάσισαν τη διάλυση του συγκροτήματός τους.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοί είναι οι πιο περίεργοι νόμοι στον κόσμο!