ΚΟΣΜΟΣ

Ο Χίτλερ ήταν μανιακός χορτοφάγος!

Ο Χίτλερ ήταν μανιακός χορτοφάγος!

Η 95χρονη Margot Woelk ανήκε σε μια ομάδα γυναικών που δοκίμαζαν το φαγητό του Αδόλφου Χίλτερ πριν το καταναλώσει, επειδή φοβόταν μην τον δηλητηριάσουν!

Ο Χίτλερ κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου τρεφόταν μόνο με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αποκαλύπτει η ηλικιωμένη Γερμανίδα, η οποία είχε μεταφερθεί στο αρχηγείο των ναζί στο ανατολικό μέτωπο, στην Πολωνία, για να δοκιμάζει το φαγητό του Φύρερ.

Εκεί υπήρχε μια ομάδα από 12 γυναίκες, οι οποίες έπρεπε να προστατεύσουν τον Χίτλερ από πιθανή προσπάθεια δολοφονίας του με δηλητήριο. «Μεταξύ 11 και 12 καθημερινά, έπρεπε να δοκιμάζουμε το φαγητό και μόνο αφού είχαμε δοκιμάσει όλες μας, τα πιάτα πήγαιναν στο αρχηγείο των SS. Ήταν όλα λαχανικά, τα πιο νόστιμα και φρέσκα, από σπαράγγια μέχρι πιπεριές και αρακά, σερβιρισμένα με ρύζι και σαλάτα. Δεν υπήρχε ποτέ κρέας, ούτε θυμάμαι ψάρι».

Η γυναίκα προσθέτει ότι όλη η ομάδα φοβόταν. «Φυσικά φοβόμασταν. Αν υπήρχε κάποια τροφή δηλητηριασμένη, εγώ δεν θα ζούσα σήμερα. Ήμασταν αναγκασμένες, δεν είχαμε άλλη επιλογή».

Η μανία του Χίτλερ με τη χορτοφαγία ήταν τόσο μεγάλη, που το 1942 είχε πει στον Γκέμπελς ότι όταν κέρδιζε τον πόλεμο, σκόπευσε να ανακηρύξει τη χορτοφαγία επίσημη διατροφή της Γερμανίας.